Ξανά αλλαγή μητρικών με την 8η γενιά της Intel

Επιβεβαιώνει η ASRock
03 Αυγούστου 2017 08:00
Ξανά αλλαγή μητρικών με την 8η γενιά της Intel

Πρόσφατα σας ενημερώσαμε για φήμες που θέλουν τους επερχόμενους επεξεργαστές της 8ης γενιάς της Intel να φέρουν μια μεγάλη αλλαγή για την εταιρία. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των πυρήνων αναμένεται να αυξηθεί στους έξι, έπειτα από πολλά χρόνια με τέσσερις πυρήνες για την απλή καταναλωτική πλατφόρμα. Μάλιστα οι φήμες ανέφεραν πως οι Coffe Lake CPUs θα κάνουν ξανά χρήση του LGA-1151 socket, πράγμα που έδωσε ελπίδες σε πολλούς χρήστες πως θα μπορούν να αναβαθμίσουν δίχως να αλλάξουν μητρική.

Δυστυχώς, η γνωστή κατασκευάστρια μητρικών, ASRock, ήρθε να καταστρέψει αυτά τα όνειρα και μέσα από τον λογαριασμό της στο Twitter έκανε γνωστό πως οι νέοι επεξεργαστές δεν θα είναι συμβατοί με τις μητρικές που φέρουν chipset της 200 σειράς. Οπότε αν σκοπεύατε να κάνετε το βήμα στην 8η γενιά, μόλις αυτή καταφθάσει, θα πρέπει να κάνετε λίγη παραπάνω οικονομία και για την αγορά νέας μητρικής.

Βέβαια, η ίδια η Intel για την ώρα δεν έχει προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση, οπότε υπάρχει το ενδεχόμενο τα πράγματα εν τέλει να μην είναι έτσι. Μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com για οτιδήποτε νεότερο σχετικά με το επόμενο βήμα της εταιρίας στην αγορά των CPUs.