Bitcoin Cash, το νόμισμα της διχόνοιας

Οι χρήστες του Bitcoin χωρίστηκαν σε δυο στρατόπεδα
02 Αυγούστου 2017 15:26
Bitcoin Cash, το νόμισμα της διχόνοιας

Χαμός επικρατεί τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο καθώς και στην οικονομική αγορά με την εξέλιξη του ηλεκτρονικού κρυπτονομίσματος Bitcoin. Μετά από εβδομάδες διαμάχης μεταξύ της κοινότητας, λήφθηκε τελικά η απόφαση διάσπασης του Bitcoin σε δυο ξεχωριστά νομίσματα, το Bitcoin και το Bitcoin Cash.

Ο λόγος που προκάλεσε αυτή τη διάσπαση είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει εδώ και καιρό το δίκτυο του νομίσματος με τον αριθμό των συναλλαγών ανα δευτερόλεπτο, να ξεπερνά τον μέγιστο δυνατό που μπορεί να υποστηριχθεί από τον κώδικα του. Αυτό το μείζον πρόβλημα ανάγκασε τους χρήστες να καταλήξουν σε δυο πιθανές λύσεις. Η πρώτη συνιστούσε την αύξηση του μέγιστου αριθμού μέσω του πηγαίου κώδικα ενώ η δεύτερη ήθελε να αποκλείσει όλες τις “μικρές” συναλλαγές εκτός του κεντρικού δικτύου. Στην επιφάνεια ήρθε επίσης, μια μέση λύση ονόματι SegWit2x, η οποία θα ανέβαζε το όριο και θα απέκλειε κάποιες αμελητέες συναλλαγές από το κεντρικό δίκτυο αλλά κρίνοντας εκ του αποτελέσματος δεν ευχαρίστησε καμία από τις δυο μεριές.

Πολλά από τα ηλεκτρονικά ανταλλακτήρια ανακοίνωσαν πως θα υποστηρίζουν το καινούριο νόμισμα Bitcoin Cash, ενώ άλλα όχι, με την αιτιολογία ότι πρόκειται για ένα ασταθές ηλεκτρονικό νόμισμα με αβέβαιο μέλλον. Η πορεία του νομίσματος θα εξαρτηθεί από την ομάδα χρηστών που θα μπορέσει να συγκεντρώσει.