Τα Android είναι χρόνια πίσω από τα iPhone στη φωτογραφία

Δηλώσεις ενός πρώην αντιπροέδρου της Google
02 Αυγούστου 2017 07:24
Τα Android είναι χρόνια πίσω από τα iPhone στη φωτογραφία

Ο πρώην αντιπρόεδρος του τμήματος μηχανικών της Google και νυν CEO της AliveCor, Vic Gundotra ξεσήκωσε αντιδράσεις στο Android στρατόπεδο λέγοντας πως οι Android συσκευές είναι χρόνια πίσω από τα iPhone στη φωτογραφία.

Όλα ξεκίνησαν από ένα Facebook post του στο οποίο απλά εξηγούσε πως το iPhone 7 Plus που έχει στην κατοχή του, έχει τόσο καλή κάμερα που αντικατέστησε πλέον την DSLR του.

Ωστόσο, αυτό που προκάλεσε αντιδράσεις και μια χιονοστιβάδα σχολίων στο post του, ήταν η απάντηση που έδωσε σε ένα σχόλιο το οποίο ισχυριζόταν πως το Galaxy S8 έχει ακόμα καλύτερη κάμερα. Ο Gundrota διαφώνησε και σημείωσε πως το πρόβλημα είναι το Android.

Σύμφωνα με τον Gundrota, η open source φύση του Android κάνει δύσκολη την καινοτομία στο hardware σε συνδυασμό με το software, αφού το Android εκ φύσεως πρέπει να παραμένει ουδέτερο προς όλους τους ενδιαφερομένους. Η Apple δεν έχει τους ίδιους περιορισμούς με τους Android OEMs, οπότε η εταιρία μπορεί να καινοτομήσει όχι μόνο στο hardware της κάμερας, αλλά και να ρυθμίσει έως και την παραμικρή λεπτομέρεια στο software, ώστε να προσφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην επεξεργασία της φωτογραφίας από το λογισμικό. Από την άλλη οι Android OEMs μπορούν μόνο να καινοτομήσουν στο hardware και έπειτα πρέπει να πείσουν την Google να επιτρέψει την υλοποίηση της καινοτομίας αυτής μέσω άλλων εφαρμογών, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα APIs, κάτι που “μπορεί να διαρκέσει χρόνια”.

Ο Gundrota έκλεισε με μερικές πολύ κατηγορηματικές εκφράσεις, όπως:

Δε θα αγόραζα ΠΟΤΕ ένα Android τηλέφωνο ξανά αν με ένοιαζε η φωτογραφία.

Αν πραγματικά σε νοιάζει η καλή φωτογραφία, τότε αγοράζεις iPhone. Αν δε σε πειράζει να είσαι μερικά χρόνια πίσω, αγόρασε Android.

Εσείς τι πιστεύετε; Υστερούν στη φωτογραφία οι Android ναυαρχίδες μπροστά στα iPhone;