Η Nvidia ανακοίνωσε υλοποιήσεις για Titan και Quadro εξωτερικές κάρτες

Για εκείνους που επιζητούν τόσο φορητότητα όσο και ιπποδύναμη
01 Αυγούστου 2017 16:22
Η Nvidia ανακοίνωσε υλοποιήσεις για Titan και Quadro εξωτερικές κάρτες

Κατά τη διάρκεια της φετινής SIGGRAPH, όπου η AMD μας παρουσίασε τις πολυαναμενόμενες Radeon RX Vega κάρτες γραφικών της, η Nvidia είχε και εκείνη κάτι να μας "δείξει".

Υπάρχουν δεκάδες λόγοι που μπορούν να κρίνουν με αντικειμενικά κριτήρια το πως και το γιατί τα laptops υστερούν των desktop υπολογιστών, αλλά πάντα θα υπάρχουν περιπτώσεις όπου η χρήση laptop θα κρίνεται καθ' όλα αναγκαία. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο χρήστης θα πρέπει να "ζυγίσει" βάσει των αναγκών του, το πόσο "laptop" (ΣτΜ. φορητότητα) μπορεί να θυσιάσει, για λίγη ιπποδύναμη ακόμη. Σε αυτήν τη συγκεκριμένη τελευταία φράση εστίασε η Nvidia, ανακοινώνοντας υλοποιήσεις εξωτερικών καρτών γραφικών (eGPU) για της Titan και Quadro GPUs που βασίζονται στην αρχιτεκτονική Pascal.

"Καθώς οι ανάγκες της υπολογιστικής δύναμης που απαιτούνται στο VR, σε φωτορεαλιστικά rendering και γραφικά workflow που κάνουν χρήση κάποιας AI αυξάνονται, τόσο τα φορητά υπολογιστικά συστήματα γίνονται μικρότερα και πιο ελαφριά, με περιορισμένη δύναμη και μνήμη. Οι λύσεις eGPU μας μπορούν να λύσουν το πρόβλημα, επιτρέποντας σε δημιουργούς να συνδέσουν τις πιο δυνατές κάρτες γραφικών μας έτσι ώστε να κάνουν το καλύτερο δυνατό στις πιο βαριές εφαρμογές" -Bob Pette, Nvidia VP (Professional Visualization)

Οι εξωτερικές κάρτες γραφικών δεν αποτελούν καινούρια έννοια, αφού βρίσκονται στην αγορά αρκετές OEM και third-party προτάσεις, υλοποιήσεις όμως που φέρουν τη σφραγίδα της Nvidia σε συνεργασία με διάφορους κατασκευαστές hardware (βλ. Bizon, Magma και Sonnet) είναι κάτι νέο, καθότι μπορεί να οδηγήσει στην πραγματική δημιουργία μιας νέας αγοράς. Οι υλοποιήσεις αυτές αναμένονται από το Σεπτέμβριο, δίχως να υπάρχει ακόμη κάποιο πληροφορία σχετικά με την τιμή τους.

Tags: