iPhone 8: Με κλείδωμα αναγνώρισης προσώπου

Υποδεικνύεται μέσα από τον κώδικα της εταιρίας
31 Ιουλίου 2017 20:51
iPhone 8: Με κλείδωμα αναγνώρισης προσώπου

Δεν έχουν σταματήσει οι διαρροές αυτές τις μέρες για την επόμενη ναυαρχίδα της Apple, ενώ όσο πλησιάζει η μέρα της επίσημης ανακοίνωσης θα γίνονται όλο και περισσότερες. Μέσα από στοιχεία που έφερε στο φως ο γνωστός προγραμματιστής Steve Troughton-Smith μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, η Apple σχεδιάζει να φέρει υπέρυθρη αναγνώριση προσώπου στη συσκευή.

Συγκεκριμένα, αναλύοντας κομμάτι κωδικά του HomePod που έχει διαρρεύσει από την εταιρία, ο Troughton κατάφερε να βρει σημεία αναφοράς στο BiometricKit και το “Infared Face Unlock”. Οι ανακαλύψεις όμως δεν έμειναν εκεί. Κοιτώντας στο ίδιο κομμάτι κώδικα, ο Guilherme Rambo βρήκε κρυμμένο εικονίδιο που φαίνεται να είναι μικρογραφία της νέας συσκευής με bezel-less σχεδιασμό, όπως αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο.

Και οι δυο παραπάνω ανακαλύψεις κάνουν αληθινές πολλές από τις διαδικτυακές φήμες που είχαν κυκλοφορήσει για τη συσκευή ωστόσο ένα ακόμη δεδομένο μένει να μάθουμε. Βάσει κάποιων στοιχείων στον παραπάνω κώδικα φαίνεται πως το TouchID θα παραμείνει αλλά δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για το που ή το πως θα ενσωματωθεί στην καινούρια συσκευή.