Η Apple πλήρωσε τη Nokia €1.7 δισεκατομμύρια

Προς αποφυγή διαμάχης σχετικά με κάποιες παλιές πατέντες
29 Ιουλίου 2017 20:17
Η Apple πλήρωσε τη Nokia €1.7 δισεκατομμύρια

Η τελευταία διαμάχη της Apple σχετικά με πατέντες, βρήκε τη Nokia κατά $2 δισεκατομμύρια (€1.7 δις) πλουσιότερη. Το τρανταχτό αυτό ποσό που πλήρωσε ο γίγαντας των κινητών τηλεφώνων, δηλώνει εμμέσως πλην σαφώς, την ανάγκη της ίδιας να αποφύγει τα χειρότερα. Οι αποκαλύψεις σχετικά με τον διακανονισμό που αρχικά ανακοινώθηκε το Μάιο του έτους, παρουσιάστηκαν μέσω των κερδών της εταιρίας όπως αποκαλύπτει σχετικό blog. Καμία εκ των δύο εταιριών δεν σχολίασε περαιτέρω τους όρους και τις προϋποθέσεις αυτής της αδειοδότησης, συμπεριλαμβανομένου και το αν περιλαμβάνει επιπρόσθετες μελλοντικές οφειλές, ή το πόσα χρόνια θα βρίσκεται σε ισχύ.   

"Πήραμε μια σημαντική προκαταβολή σε μετρητά της τάξεως του $1.7 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Apple, η οποία ενδυνάμωσε περισσότερο τη χρηματική μας θέση. Όπως ειπώθηκε νωρίτερα, τα σχέδια μας είναι να δώσουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προκαθορισμένη χρήση των χρημάτων μας σε συνεργασία με την αποκάλυψη των εσόδων του τρίτου τριμήνου του έτους."

Η διαμάχη αυτή αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη μεταξύ των δύο εταιριών την τελευταία δεκαετία. Η Nokia κατηγόρησε την Apple για παραβίαση δεκάδων ευρεσιτεχνιών που κατέχει τόσο η ίδια, όσο και διάφοροι συνεργάτες της. Μετά το πέρας της λήξης της συμφωνίας που είχαν στο παρελθόν οι δύο εταιρίες, η Apple δε θέλησε να υπογράψει κάποιο νέο συμβόλαιο, κατηγορώντας μάλιστα τη Nokia για χρήση άδικων όρων. Μετά τις μηνύσεις της Nokia εναντίον της Apple σε διάφορες χώρες, η δεύτερη προσπάθησε να απαντήσει μέσω μηνύσεων για μονοπωλιακές τακτικές, μπαίνοντας σε ένα κυκεώνα αλληλομηνύσεων. Το Μάιο οι δυο εταιρίες ήρθαν σε διακανονισμό και συμφώνησαν σε μια κοινή προσπάθεια για "μελλοντική συνεργασία σε καινοτομίες στο χώρο της ψηφιακής υγείας".