Bug στο OnePlus 5 προκαλεί reboot του τηλεφώνου όταν ο χρήστης καλεί το 911

Πιθανό να ισχύει και για άλλους αριθμούς εκτάκτου ανάγκης
19 Ιουλίου 2017 07:03
Bug στο OnePlus 5 προκαλεί reboot του τηλεφώνου όταν ο χρήστης καλεί το 911

Πριν λίγο καιρό σας είχαμε παρουσιάσει το OnePlus 5, τη νέα συσκευή της OnePlus. Όπως και με κάθε κυκλοφορία σχεδόν πάσης λογής software/hardware πάντα θα υπάρξουν κάποια bug, άλλοτε μικρής και άλλοτε μεγάλης σημασίας.

Έτσι και με το OnePlus 5 που απ' ότι φαίνεται στο Reddit, χαμό έχει προκαλέσει η πρόσφατη ανακάλυψη του Nick Morrelli, ότι το κινητό κάνει αυτοβούλως reboot κάθε φορά που κάποιος χρήστης προσπαθεί να καλέσει το '911'. Ο ίδιος μάλιστα ανέβασε βίντεο στον προσωπικό του λογαρισμό στο Facebook, παρουσιάζοντας το πρόβλημα. Τα περιστατικά μπορεί να είναι μόνο τρία μέχρι στιγμής, δεν παύει όμως να αποτελεί ένα πρόβλημα που πρέπει να διορθωθεί όσο πιο άμεσα γίνεται, πριν κάποιος βρεθεί στην ανάγκη χρήσης του τηλεφωνικού αυτού αριθμού.

Αν και δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι προκαλεί το συγκεκριμένο πρόβλημα, είναι πολύ πιθανό ο ένοχος να είναι ο μηχανισμός αυτόματης ενεργοποίησης του GPS όταν το κινητό καλεί κάποιον αριθμό έκτακτης ανάγκης (βλ. Αποστολή τοποθεσίας στις αρχές), πράγμα που συνεπάγεται με το ότι το ίδιο πρόβλημα θα μπορούσε να ισχύει και με άλλους τέτοιου τύπου αριθμούς, ακόμη και σε άλλες χώρες.

"Ήρθαμε σε επικοινωνία με τον πελάτη και τώρα ελέγχουμε το πρόβλημα. Ζητάμε από τον καθένα που αντιμετωπίζει μια παρόμοια κατάσταση να επικοινωνήσει μαζί μας στο [email protected]" -OnePlus

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20-07

Η OnePlus, αφού μελέτησε τα logs του τηλεφώνου του χρήστη που ανακάλυψε το bug, του απέστειλε ένα test update με το οποίο φαίνεται πως διορθώθηκε το πρόβλημα, επομένως μια αναβάθμιση, αν και δε γνωρίζουμε πότε ακριβώς, σίγουρα θα έρθει σύντομα.