Η Ashley Madison προσφέρει αποζημιώσεις για τις ζωές που διέλυσε

Όταν γάμοι, δουλειές αλλά και ζωές χάθηκαν
18 Ιουλίου 2017 18:38
Η Ashley Madison προσφέρει αποζημιώσεις για τις ζωές που διέλυσε

Πριν από δυο χρόνια αναμεταδώσαμε ένα από τα πιο ζημιογόνα hack που έχουν γίνει ποτέ. Μια επίθεση που το κόστος δεν ήταν μόνο οικονομικό ή ηλεκτρονικό, αλλά στοίχισε σε πολλούς ανθρώπους τη δουλειά τους, το γάμο τους ακόμα και τη ζωή τους. Στις 19 Ιουλίου 2015, 37 εκατομμύρια χρήστες της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Ashley Madison βρήκαν τα ονόματα τους σε μια δημοσιοποιημένη λίστα η οποία εξέθετε την προσωπική τους ερωτική ζωή.

Μετά το πέρασμα δυο χρόνων, ο οργανισμός που κατέχει την ιστοσελίδα, Ruby Corp, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κοινοποιούσε την πρόθεση της να διαθέσει το ποσό των 11.8 εκατομμυρίων δολαρίων για την αποζημίωση όλων αυτών των χρηστών.

Συγκεκριμένα στο δημοσίευμα αναφέρεται πως όσοι παρουσιάσουν στοιχεία για “έγκυρη απώλεια” θα είναι σε θέση να διεκδικήσουν ποσό ύψους $3500. Η εταιρία συνέχισε με τα παρακάτω:

Καθώς η εταιρία αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε αδικοπραγία από μέρους της, όλα τα αντιβαλλόμενα μέρη ήρθαν σε συμφωνία προκειμένου να μην συνεχιστεί η άσκοπη αντιμαχία-έρευνα για το συμβάν. Η προτεινόμενη συμφωνία συνάπτεται με κύριο γνώμονα το συμφέρον της εταιρίας (Ruby Corp) και των πελατών της.

Αν και η κίνηση αυτή της εταιρίας μπορεί να θεωρηθεί ως μετανοητική πράξη, σε δημοσίευμα της Wall Street Journal αλλάζουν τα πράγματα. Κατά τη θεωρία του αρθρογράφου, περισσότεροι από 6 εκατομμύρια από τους εγγεγραμμένους χρήστες της πλατφόρμας θα δικαιούνται το ποσό των 3500 δολαρίων, ωστόσο τα μαθηματικά δε συμφωνούν. Αν διαιρεθεί το συνολικό διαθέσιμο ποσό για την αποζημίωση ($11.8 εκατ) σε έξι εκατομμύρια χρήστες, το αποτέλεσμα που λαμβάνουμε είναι $2 για κάθε έναν από αυτούς, πράγμα το οποίο δεν συνάδει με τα λεγόμενα της Ruby Corp.

Δεν έχει γίνει κάποια περαιτέρω δήλωση από την εταιρία καθώς και η συμφωνία βρίσεται στα τελικά στάδια της διεκπεραίωσης της.