Το πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών Luminar, έρχεται στα Windows

Άλλο ένα "mac-only" πρόγραμμα καταφθάνει στην πλατφόρμα
18 Ιουλίου 2017 14:43
Το πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών Luminar, έρχεται στα Windows

Ο δημιουργός αρκετών προγραμμάτων ψηφιακής επεξεργασίας φωτογραφιών για την πλατφόρμα της Apple, Macphun, αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα, φέρνοντας στο σύστημα της Microsoft, μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές του. Λόγος για το Luminar, το οποίο μέχρι πρότινος αποτελούσε μια mac-only επαγγελματική εφαρμογή, αλλά μετά την στροφή αρκετών developer του χώρου (βλ. Affinity Photo και Designer) άλλαξε ρότα.

Το Luminar είναι ένα non-destructive πρόγραμμα ψηφιακής επεξεργασίας φωτογραφιών, που είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες κάθε φωτογράφου. Από τη διόρθωση δύσκολων προβλημάτων μέχρι την αρτιστική παρέμβαση. Περιλαμβάνει περισσότερα από 300 εργαλεία που κάνουν τη διόρθωση, την επεξεργασία και την τελειοποίηση μιας φωτογραφίας τόσο απλή όσο το να μετακινείς ένα slider.



Για την ώρα βρίσκεται σε public beta προσφέροντας περισσότερα από 50 προκαθορισμένα σχέδια, 30 φίλτρα, μετατροπή αρχείων RAW και ένα προσαρμοζόμενο γραφικό περιβάλλον χρήστη. Η κυκλοφορία του αναμένεται το φθινόπωρο.