Νέα τέχνη γεννιέται μέσα από το Twitter

Ταλαντούχος συγγραφέας διηγείται διαδραστικά τις ιστορίες του
17 Ιουλίου 2017 15:16
Νέα τέχνη γεννιέται μέσα από το Twitter

Δεν είναι καινούρια τεχνική, της νέας γενιάς συγγραφέων, να χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να μπορέσουν να αποδώσουν με καλύτερο τρόπο αυτό που θέλουν να εκφράσουν, όμως ένας νεαρός ξεχώρισε για τα διηγήματά του. Μάλιστα, αυτή η τεχνική ονομάζεται Flash Fiction και περιλαμβάνει πολύ σύντομα διηγήματα που χωρίζονται σε  κατηγορίες, όπως τα Six-Word Story, διηγήματα 140 χαρακτήρων γνωστά και ως Twitterature, Dribble (50 λέξεις), Drabble (100 λέξεις) και Sudden Fiction (750 λέξεις).

Ο ταλαντούχος καλλιτέχνης Nas Maraj, εδώ και καιρό χρησιμοποιεί την πλατφόρμα του Twitter για να αποδώσει τις μυθόπλαστες ιστορίες του στο κοινό και έχει κάνει πάταγο. Με την χρήση επιλογών και υπό-σεναρίων μπορεί να δημιουργεί διαδραστικές ιστορίες που για την εξέλιξη τους είναι υπεύθυνοι οι αναγνώστες. Στα κεντρικά σημεία της ιστορίας, ο Nas, δημιουργεί κρίσιμα ερωτήματα για την εξέλιξη της πλοκής, τα οποία τα απαντούν οι ακόλουθοι του, με σκοπό να δουν τη συνέχεια. Οι δυο επιλογές που έχουν στη διάθεση τους οι χρήστες έχουν διαφορετική επιρροή στη πλοκή της ιστορίας κάνοντάς την έτσι πολύπλευρη αλλά και απρόβλεπτη.

Ο ανερχόμενος αυτός, κατά τους ανθρώπους του χώρου, καλλιτέχνης έχει 135 χιλιάδες ακόλουθους στην πλατφόρμα του Twitter, με περισσότερους να τον ακολουθούν κάθε μέρα.

Μπορείτε να πάρετε μια γεύση της δουλειάς του παρακάτω και επίσης, αν σας ιντριγκάρει το αντικείμενο, να τον ακολουθήσετε και να πάρετε και εσείς μέρος στις μοναδικές διηγήσεις του.

 

Tags: