Samsung NAND μνήμες στα καινούρια iPhone

Παγκόσμια έλλειψη ηλεκτρονικών εξαρτημάτων
09 Ιουλίου 2017 10:37
Samsung NAND μνήμες στα καινούρια iPhone

Τις τελευταίες μέρες πληροφορίες θέλουν την αγορά ηλεκτρονικών να περνά κρίση λόγω μεγάλης έλλειψης εξαρτημάτων απαιτούμενα για την κατασκευή συσκευών. Οι μνήμες τύπου NAND είναι ένα από αυτά που η απουσία τους είναι τόσο μεγάλη που προκαλεί πρόβλημα παραγωγής στις μεγάλες εταιρίες.

Η Apple όντας μια από τις εταιρίες με το πιο πιεστικό πρόγραμμα, αφού η ανακοίνωση του καινούριου iPhone όλο και πλησιάζει, χρειάστηκε να έρθει σε επικοινωνία με έναν από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της, την Samsung. Είναι γνωστό πως ο κορεατικός γίγαντας έχει εξαπλώσει την επιχείρηση του και στη κατασκευή μικροηλεκτρονικών εξαρτημάτων που κατά τα στατιστικά καλύπτουν και τεράστιο μέρος των συνολικών κερδών του.

Ο τεχνολογικός κύκλος θέλει την κρίση αυτή να οφείλεται στην ραγδαία αύξηση εταιριών και της παραγωγής τους. Τρομακτικό είναι το γεγονός ότι το πρόβλημα δεν αναμένεται να λυθεί σύντομα και φημολογείται πως θα συνεχίσει μέχρι τις αρχές του 2018. Όλες οι εταιρίες αγωνίζονται να βρουν τρόπους επίλυσης του προβλήματος ώστε να μπορέσουν κρατήσουν την υπόσταση τους στην αγορά.

Καμία από τις δύο αναφερόμενες εταιρίες δεν έχει επισημοποιήσει κάτι μέχρι τώρα, ωστόσο μάλλον θα πρέπει να βιαστούν για να μην υπάρξει πρόβλημα στην ροή παραγωγής.