Το PC που αυτοκαταστρέφεται αν το χακάρετε

Όταν οι extreme καταστάσεις επιζητούν και extreme μέτρα
07 Ιουλίου 2017 16:05
Το PC που αυτοκαταστρέφεται αν το χακάρετε

Η ORWL είναι μια πρωτοεμφανιζόμενη εταιρία τον χώρο των υπολογιστικών συστημάτων, το όνομα της οποίας πιθανώς να αποτίει φόρο τιμής στο πρόσωπο του George Orwell και της κοινωνίας του 1984 που παρουσίασε το ομότιτλο βιβλίο του. Έχοντας ως κύριο μέλημα της την προστασία των δεδομένων των χρηστών της από πάσης φύσεως hacks, παρουσίασε το ORWL PC.



Πρόκειται για έναν υπολογιστή τσέπης που προσφέρει προστασία τόσο από UEFI επιθέσεις όσο και DMA, καθώς και εκείνες που κάνουν χρήση των USB θυρών ή απαιτούν γενικότερα τη φυσική παρουσία του επιτιθέμενου. Τεχνολογίες και χαρακτηριστικά όπως: tamper evident, self disabling, self lock, physical protection, side channel protection, protected RAM key, time rotating key, RSA 4096, secure display, secure boot, secure FW upgrade, motion/shocks detection, unique user key και temperature monitoring το κατατάσσουν αρκετά βήματα πάνω από τον ανταγωνισμό.



Τα χαρακτηριστικά όμως που αποτελούν την ειδοποιό του διαφορά και το ξεχωρίζουν πραγματικά από το σύνολο είναι, πρώτον το κρυπτογραφημένο keyfob, ένα μπρελόκ που κάνει χρήση της τεχνολογίας NFC και επιτρέπει μέσω ενός two-factor authentication μηχανισμού την πρόσβαση στο χρήστη. Δεύτερον, η ικανότητα του υπολογιστή να διαγράφει το encryption key του σε περίπτωση που αντιληφθεί πως κάποιος προσπαθεί να "πειράζει" τα ηλεκτρονικά του κυκλώματα -ακόμη και όταν αυτό βρίσκεται εκτός τροφοδοσίας- πράγμα που συνεπάγεται με μη-αναστρέψιμα κρυπτογραφημένα δεδομένα.



Ακολουθούν τα βασικά του χαρακτηριστικά:

Λειτουργικό Σύστημα Windows ή Linux
Επεξεργαστής έως Intel Skylake Core M7
Κάρτα Γραφικών Intel HD Graphics 515
Μνήμη Συστήματος έως 8GB LPDD3 1600Mhz
Αποθηκευτικός Χώρος έως 480GB self-encrypted Intel SSD 
Τεχνολογία Ασύρματης Δικτύωσης Intel Wireless IEEE802.11 a/b/g/n/ac
Έξοδος Βίντεο 1x HDMI 2.0 UHD
Είσοδος/Έξοδος Δεδομένων 2x USB Type-C 3.0



Η τιμή του ξεκινάει από τα $1.699 δολάρια για το μοντέλο με τον Core M3 και αγγίζει τα $2.399 για το μοντέλο με τον Core M7, με τη διάθεση του να αναμένεται να ξεκινήσει εντός του ερχόμενου μήνα.

Tags: