Η AMD ανακτά μερίδιο αγοράς έναντι της Intel

Αύξηση της τάξης του 10%
06 Ιουλίου 2017 15:00
Η AMD ανακτά μερίδιο αγοράς έναντι της Intel

Με την AMD να έχει επιστρέψει δυναμικά στη "σκακιέρα" των επεξεργαστών μέσω των Ryzen, ήταν θέμα χρόνου μέχρι να αρχίσουν να εμφανίζονται τα στατιστικά που θα έκριναν την επιτυχία ή όχι της εταιρίας ενάντια στην εδώ και αρκετά χρόνια εδραιωμένη Intel.



Σύμφωνα λοιπόν με το γνωστό benchmarking λογισμικό της PassMark (PerformanceTest), η AMD γνώρισε αύξηση του μεριδίου της αγοράς -κατά περίπου 10%- μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο. Συνοψίζοντας τα στοιχεία, τα PC builds στα οποία έγινε benchmark μέχρι και τα τέλη του 2016 έτρεχαν ως επί το πλείστον σε κάποιον Intel επεξεργαστή, ενώ οι CPU/APU της AMD βρισκόντουσαν στο μόλις 17.8% αυτών των συστημάτων. Επτά μήνες μετά και μόλις τέσσερις από την κυκλοφορία των Ryzen επεξεργαστών και τα benchmarks του PassMark δείχνουν πως το μερίδιο αγοράς της AMD βρίσκεται κιόλας στο 26.2%.

Αν και ο αριθμός εκ πρώτης όψεως φαντάζει μικρός, με την Intel να κρατάει την ηγετική της πρωτιά με μεγάλη ακόμη διαφορά, δεν παύει να αποτελεί ένα τεράστιο άλμα για την εταιρία, πόσο μάλλον όταν οι ThreadRipper, Ryzen Pro και EPYC δεν έχουν κάνει ακόμη της εμφάνιση τους στην αγορά.