Το πρώτο οικιακό ρομπότ της Toyota

Το HSR δωρίστηκε σε παραπληγικό Αμερικανό βετεράνο πολέμου
01 Ιουλίου 2017 21:52
Το πρώτο οικιακό ρομπότ της Toyota

Επιτυχής ήταν η δοκιμή κάτω από πραγματικές συνθήκες, του πρώτου ρομποτικού οικιακού βοηθού της Toyota, Human Support Robot. O Ιαπωνικός κολοσσός ανέπτυξε το συγκεκριμένο ρομπότ με σκοπό να βοηθά ανθρώπους με ειδικές ανάγκες σε καθημερινές δραστηριότητες μέσα στο σπίτι. Οι πρώτες δοκιμές ξεκίνησαν να γίνονται μέσα σε νοσοκομεία της Ιαπωνίας έχοντας τα ρομπότ να εκτελούν εντολές ασθενών αλλά και του προσωπικού.

Με την χρήση QR codes πάνω στα αντικείμενα, το HSR είναι σε θέση να τα αναγνωρίσει και να τα χειριστεί βάσει της οδηγίας που του έχει δοθεί.

Η δομή του αποτελείται από το κύριο σώμα, μια οθόνη αφής για επικοινωνία με τον χρήστη και έναν βραχίονα, που χρησιμοποιεί για να αλληλεπιδράσει με τα αντικείμενα. Οι εντολές που μπορούν να προγραμματιστούν στο ρομπότ είναι αμέτρητες, όπως δηλώνει η εταιρία, με τις δυο κύριες να είναι το άνοιγμα κάποιας πόρτας και η παράδοση κάποιου αντικειμένου στον χρήστη.

Με το τέλος της δοκιμής η εταιρία επέλεξε να δωρίσει το συγκεκριμένο μοντέλο στον Romulo Camargo, έναν Αμερικανό βετεράνο του πολέμου στο Αφγανιστάν. Ο Romulo μετά από τραυματισμό του στο πεδίο της μάχης, έμεινε παράλυτος σε όλο του το σώμα, κάτω από το λαιμό. Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο παρακάτω, ένα τέτοιο μηχάνημα μπορεί να κάνει τη ζωή του λίγο πιο εύκολη.