Διαθέσιμη η AMD Vega Frontier Edition των $999

Επιστρέφει ο ανταγωνισμός στην αγορά
28 Ιουνίου 2017 21:42
Διαθέσιμη η AMD Vega Frontier Edition των $999

Οι πολυαναμενόμενες κάρτες γραφικών Vega, με ανακοίνωση της AMD, θα ξεκινούσαν να πωλούνται στα τέλη Ιουνίου. Η εταιρία κρατώντας την υπόσχεση που είχε δώσει στο κοινό έκανε διαθέσιμη την πρώτη Vega Frontier Edition.

H πανίσχυρη, τουλάχιστον στα χαρτιά, κάρτα γραφικών είναι διαθέσιμη σε δύο εκδώσεις, βάσει της ψύξης που χρησιμοποιεί. Η αερόψυκτη κάρτα ξεκινά από τα $999, σε αντίθεση με την υδρόψυκτη που έχει τιμή τα $1499. Να σημειωθεί πως καμία από τις δύο δεν είναι διαθέσιμες, προς το παρόν, στην ελληνική αγορά.

Αν και η Vega Frontier Edition είναι γεγονός, η εταιρία δεν έχει ξεκαθαρίσει το κοινό στο οποίο απευθύνεται το προϊόν. Σε προηγούμενη δημοσίευσή της η AMD είχε τονίσει πως θα υπάρξει και έκδοση RX Vega, που θα απευθύνεται αποκλειστικά στους gamers. Αυτό δεν μας αφήνει από το να υποθέσουμε πως η Frontier Edition απευθύνεται περισσότερο στους content creators.

Αναφορά, όμως, έγινε πως η κάρτα θα θα έχει διπλούς drivers. Ο λόγος για την ύπαρξη δυο drivers είναι πως στη μια περίπτωση η κάρτα θα αποδίδει καλύτερα στα επαγγελματικά προγράμματα που απαιτούν τη δύναμη της, όπως το CAD, ενώ στην άλλη θα ρυθμίζεται για καλύτερο game acceleration και VR.

Tags: