iOS 11: Μόλις τρεις εβδομάδες χρειάστηκαν οι hackers για το jailbreak

Διαθέσιμη επίσημα η beta από τώρα
27 Ιουνίου 2017 06:58
iOS 11: Μόλις τρεις εβδομάδες χρειάστηκαν οι hackers για το jailbreak

Αρκετά χαρακτηριστικά του iOS 11 εμπνεύστηκαν από jailbreak εφαρμογές. Η νέα έκδοση του λογισμικού είναι έγινε μόλις διαθέσιμη σε public beta από την Apple, αλλά οι hackers είναι ασταμάτητοι και έχουν ήδη προχωρήσει στο jailbreak του συστήματος, επιτρέποντας ακόμα και στις συσκευές που τρέχουν την beta, να υποστηρίζουν μη επίσημες εφαρμογές.

Όπως αναφέρει όμως το Redmond Pie, το συγκεκριμένο jailbreak είναι απλά απόδειξη πως η ασφάλεια του iOS 11 μπορεί να παραβιαστεί και δεν είναι σίγουρο αν θα γίνει δημόσιο στο μέλλον ή αν θα εξακολουθήσει να λειτουργεί μόλις κυκλοφορήσει η τελική έκδοση του iOS 11.

Το jailbreak το κατάφερε ο σχετικά άσημος Liang Chen του Tencent Keen Lab και παρουσιάστηκε στο Mobile Security Conference (MOSEC) 2017 στην Κίνα. Τα μεγάλα hacker groups που συνηθίζουν να δίνουν τα jailbreaks στο κοινό, μάλλον θα θέλουν να περιμένουν έως ότου η Apple προσφέρει επίσημα το iOS 11 σε όλες τις συσκευές, μιας και μια κίνηση πριν από αυτό θα οδηγούσε την εταιρία να κλείσει τις “τρύπες” της τελικής μορφής του λογισμικού.