Google: Τέλος το σκανάρισμα των email για διαφημίσεις

Αν δεν το είχατε καταλάβει, συνέβαινε
26 Ιουνίου 2017 12:27
Google: Τέλος το σκανάρισμα των email για διαφημίσεις

Με πηγή τις στατιστικές που δημοσιεύει η ίδια η εταιρία, το Gmail καθώς και όλη η οικογένεια των εφαρμογών της Google, μέρα με την μέρα κερδίζει περισσότερους χρήστες. Πολλοί από αυτούς είναι μέλη επιχειρήσεων που λειτουργούν τις πλατφόρμες στο εργασιακό τους περιβάλλον, αφού ο τεχνολογικός κολοσσός εδώ και πολύ καιρό προσφέρει το G Suite, επί πληρωμή για πιο εξελιγμένα χαρακτηριστικά παραγωγικότητας.

Ένα από τα χαρακτηριστικά που διαθέτει το premium πακέτο των επιχειρήσεων είναι το ad-free περιβάλλον καθώς και η απώλεια του mail scanning για τη στοχοποίηση διαφημίσεων στο χρήστη.

Το mail scan λειτουργεί με βάση έναν αλγόριθμο ο οποίος ψάχνει μέσα στα εισερχόμενα μηνύματα links, key words και άλλα στοιχεία που θα μπορούσαν να δηλώσουν κάποιο ενδιαφέρον.

Αυτό το χαρακτηριστικό, με ανακοίνωση που δημοσίευσε η Google, θα σταματήσει να λειτουργεί και στη δωρεάν έκδοση για όλους τους χρήστες. Συγκεκριμένα, ο οργανισμός για να επιτύχει τον σκοπό του θα δώσει μεγαλύτερο βάρος στους υπόλοιπους τρόπους συλλογής δεδομένων για τους χρήστες όπως τις αναζητήσεις και τις συνήθειες επισκεψιμότητας.