Instagram: Ετοιμάζει μια πιο προσωπική προσέγγιση διαμοιρασμού

Επαναπροσδιορίζοντας την λίστα φίλων
25 Ιουνίου 2017 07:21
Instagram: Ετοιμάζει μια πιο προσωπική προσέγγιση διαμοιρασμού

Στο κοντινό παρελθόν και μέχρι σήμερα, πολλοί χρήστες του Instagram δημιουργούσαν αυτούς που αποκαλούμε Finstagram λογαριασμούς. Ιδιωτικά προφίλ με μέσο όρο Followers/Following περίπου τα 50 άτομα, όσα αποτελούν δηλαδή το στενό τους οικογενειακό και φιλικό περίγυρο ή "κανονικά" προφίλ στα οποία ανέβαζαν φωτογραφίες τις οποίες διέγραφαν, αφού βεβαιωθούν μέσω των like ότι τα άτομα με τα οποία τους ενδιέφερε ο διαμοιρασμός του εκάστοτε post, τα είχαν δει.

Αυτήν την τάση έρχεται να διακόψει η εταιρία μέσω του επαναπροσδιορισμού της λίστας φίλων, εισάγοντας τη δυνατότητα διαμοιρασμού περιεχομένου με ένα περιορισμένο σύνολο φίλων που ονομάζει αγαπημένα (Favourites). Ο χρήστης έχει την ικανότητα να δημιουργεί, ανανεώνει ή και να διαγράφει εξ' ολοκλήρου τη λίστα αν πάσα στιγμή.



Αν και σε testing στάδιο ακόμη, η εταιρία προσπαθεί τοιουτοτρόπως να καταφέρει να πείσει τους χρήστες της να διαμοιράζουν περισσότερες φωτογραφίες, παραχωρώντας τους πλήρως τον έλεγχο του κοινού τους. Στις δικές μας δοκιμές, τόσο σε Android όσο και σε iOS μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την λειτουργικότητα του εν λόγω χαρακτηριστικού. 

Δεν υπάρχει ακόμη κάποια οριστική ημερομηνία γενικής διάθεσης του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού, όπως αναφέρει όμως ο Robby Stein, προϊστάμενος προϊόντος του Instagram: "Πραγματικά θέλουμε να το εντάξουμε (το χαρακτηριστικό) στην πλατφόρμα με το σωστό τρόπο".