IKEA και Apple φέρνουν τα εικονικά έπιπλα στο σπίτι σας

Επαυξημένη πραγματικότητα με το ARKit
20 Ιουνίου 2017 07:56
IKEA και Apple φέρνουν τα εικονικά  έπιπλα στο σπίτι σας

Όπως αναφέραμε κατά την εξέλιξη του WWDC 2017, σε προηγούμενο άρθρο, η Apple επενδύει πολύ στην τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας με το ARKit. Το AR ανοίγει πολλές δυνατότητες για τους developers αλλά και για την ίδια την εταιρία.

Η Σουηδική εταιρία επίπλων IKEA, ανέφερε σε δημοσίευση της ότι πρόκειται να υπάρξει συνεργασία με τον τεχνολογικό κολοσσό, με στόχο την ανάπτυξη εφαρμογής που θα βοηθά τους αγοραστές να πάρουν τις σωστές αποφάσεις.

Η εφαρμογή θα εκμεταλλεύεται την AR τεχνολογία της Apple, επιτρέποντας στο χρήστη να τοποθετεί τα έπιπλα που του αρέσουν στο χώρο του μέσω του 3D περιβάλλοντoς της εφαρμογής.

Ο CEO της Apple, Tim Cook αλλά και ο DT Manager της IKEA έχουν αναφερθεί στο project χωρίς πολλές λεπτομέρειες. Το στέλεχος της Σουηδικής εταιρίας δήλωσε:

Θα είναι το πρώτο έμπιστο application με AR για τις αγορές σας.

Το app αναμένεται να εκδοθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς με διαθέσιμα από 500 έως 600 προϊόντα του καταλόγου, ωστόσο ο στόχος είναι να μπουν όλα. Επίσημα όνομα δεν έχει ανακοινωθεί αλλά φημολογείται ότι θα ονομαστεί “PLATSA” που στα Σουηδικά, σε ελεύθερη μετάφραση, σημαίνει “να τοποθετώ/να ανήκει”.