Η Εσθονία επιτρέπει ντιλιβεράδες ρομπότ στα πεζοδρόμια

Η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που τα υποδέχεται
16 Ιουνίου 2017 07:54
Η Εσθονία επιτρέπει ντιλιβεράδες ρομπότ στα πεζοδρόμια

Τα αυτόνομα ρομπότ παράδοσης προϊόντων της Starship Technologies σας τα έχουμε αναφέρει στο παρελθόν. Τώρα όμως ξεπερνούν τα σύνορα των ΗΠΑ και έρχονται για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα τα υποδεχτεί θα είναι η Εσθονία και για αυτό το λόγο, πέρασε νέα νομοθεσία με 86 ψήφους υπέρ και 0 κατά, με την οποία επιτρέπει την κυκλοφορία τους στα πεζοδρόμια της χώρας.

Οι περιορισμοί ωστόσο αναφέρουν πως τα delivery robots δεν μπορούν να είναι πάνω από ένα μέτρο σε ύψος, παραπάνω από 1.2 μέτρα σε μήκος ή να ζυγίζουν πάνω από 50 κιλά. Οι μπροστά και πίσω πλευρές τους πρέπει να είναι λευκές, με φώτα και ανακλαστήρες για να ξεχωρίζουν στο σκοτάδι.

Η Εσθονία μπορεί να ακούγεται ως το outsider για την υιοθέτηση τέτοιων τεχνολογιών, η χώρα όμως έχει αποδείξει πως θέλει να πρωταγωνιστήσει στις τεχνολογικές εξελίξεις. Να σημειώσουμε πως στην Εσθονία μπορεί κανείς να φορτίσει το ηλεκτρικό του αυτοκίνητο οπουδήποτε, με τους σταθμούς φόρτισης να μην απέχουν πάνω από 60 χιλιόμετρα μεταξύ τους σε όλη τη χώρα. Οι πολίτες επίσης μπορούν να ψηφίζουν online ακόμα κι αν δε ζουν στη χώρα.