Firefox 54: Επιστροφή στον ανταγωνισμό

Λιγότερη κατανάλωση μνήμης, περισσότερη ταχύτητα
15 Ιουνίου 2017 17:59
Firefox 54: Επιστροφή στον ανταγωνισμό

Υπάρχουν διαθέσιμοι πολλοί browsers στην αγορά. Με τον ταχύτατο Google Chrome, αυτή τη στιγμή, να βρίσκεται στην κορυφή με μερίδιο αγοράς που φτάνει το 29.59%, κατά το Net Market Share, η Mozilla έπρεπε να δράσει.

Το κύριο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι χρήστες με τον προκάτοχο, Firefox 53, ήταν η ταχύτητα. Μετά από 8 ολόκληρα χρόνια ανάπτυξης το πρόβλημα ήρθε στο τέλος του.

Με το μεγαλύτερο update στην ιστορία του λογισμικού, η Mozilla παρουσιάζει για πρώτη φορά τον multi-process διαμοιρασμό. Η εφαρμογή θα είναι ικανή να μοιράσει το φόρτο εργασίας σε περισσότερες από μια διεργασίες, με σκοπό να εκμεταλλευτεί το multi-threading των επεξεργαστών.

Οι αλλαγές δεν τελειώνουν εδώ. Με τους νέους αλγόριθμους που αναπτύχθηκαν συγκεκριμένα για αυτή την εφαρμογή, ο browser θα χρησιμοποιεί τη λιγότερη δυνατή μνήμη.

Το λογισμικό θα δίνει προτεραιότητα στις εργασίες που είναι απολύτως απαραίτητες αφήνοντας την υπόλοιπη διαθέσιμη μνήμη για την λειτουργία του υπολογιστή.

Όπως είναι εμφανές, μηχανήματα με περιορισμό ή απώλεια μνήμης πλέoν δε θα έχουν κανένα πρόβλημα.

Με το καινούριο update ο Firefox θα είναι ικανός να ανοίγει μέχρι και τέσσερις ξεχωριστές διεργασίες για να καλύπτει τις ανάγκες των ανοιγμένων καρτελών. Αυτό σημαίνει πως μια απαιτητική ιστοσελίδα, δε θα είναι αιτία για πεσμένες επιδόσεις της υπόλοιπης εφαρμογής. Με τον διαχωρισμό των ιστοσελίδων σε διαφορετικές διεργασίες ο Firefox μπορεί να κάνει καλύτερη χρήση του υλικού (CPU/RAM).

Αυτά ήταν τα λόγια του υπευθύνου της Mozilla που ακολουθήθηκαν από την επίσημη ανακοίνωση στο blog του οργανισμού.