Καινούριες ενημερώσεις για Windows XP και Vista

Λόγω κινδύνου κρατικών κυβερνοεπιθέσεων
14 Ιουνίου 2017 09:44
Καινούριες ενημερώσεις για Windows XP και Vista

Γνωστό είναι πως ο τεχνολογικός γίγαντας Microsoft εδώ και πολύ καιρό, επίσημα ανακοίνωσε πως σταματάει την υποστήριξη των Windows XP και Vista. Οι συνθήκες των τελευταίων μηνών όμως και συγκεκριμένα το ξέσπασμα του ιού WannaCry, ανάγκασαν την εταιρία να βγει εκτός σχεδίου και να εκδώσει κάποιες ενημερώσεις ασφαλείας για αυτά τα παλιά λειτουργικά συστήματα.

Έχοντας περάσει αυτή την κρίση, κανείς θα νόμιζε πως τα updates για τα μη υποστηριζόμενα λειτουργικά θα τελειώσουν ωστόσο η χθεσινή ανακοίνωση της εταιρίας δηλώνει το αντίθετο.

Περί των ενημερώσεων αυτού του μήνα, ανακαλύφθηκαν μεγάλης κλίμακας ευπάθειες που κάνουν τα μηχανήματα ευάλωτα σε κυβερνητικούς οργανισμούς αλλά και σε άλλους που μπορεί να υποδύονται αυτούς.

Το παραπάνω είναι η επίσημη θέση της εταιρίας και στη συνέχεια δηλώνει πως οι ενημερώσεις θα εκδοθούν και για τις πλατφόρμες των XP και Vista καθώς και όλων των μεταγενέστερων. Ωστόσο προειδοποιεί τους χρήστες αυτών, πως η διακοπή της υποστήριξης συνεχίζεται και τους συνιστά να αλλάξουν, επειγόντως, σε κάποια από τις καινούριες εκδόσεις των Windows.

Το ζήτημα στο οποίο η εταιρία δεν αναφέρθηκε είναι από που προήλθαν οι πληροφορίες για τα συγκεκριμένα ζητήματα ασφαλείας και αν πρέπει να περιμένουμε νεότερη ενημέρωση πάνω στο θέμα.

Τα updates θα γίνουν διαθέσιμα το συντομότερο στο Windows Download Center και Windows Update.