Chat με την Cortana

Η Microsoft αναπτύσσει chat UI για την ψηφιακή βοηθό
12 Ιουνίου 2017 01:38
Chat με την Cortana

Με τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρίες να έχουν από έναν Assistant, πλέον ο ανταγωνισμός έχει γίνει μεγάλος. Με τα τρία πιο εύχρηστα, Google Assistant, Siri και Alexa να κυριαρχούν στην αγορά, η Microsoft αποφάσισε να ενημερώσει την Cortana.

Η αλλαγή που φημολογείται ότι θα εφαρμοστεί, μπορεί κάποιος να πει ότι εμπνεύστηκε από τον ανταγωνισμό αφού η Google το έκανε πρώτη. Το Chat UI, θα κάνει εφικτή τη χρήση της Cortana χωρίς τις φωνητικές εντολές αλλά απλά με τη συγγραφή ενός μηνύματος.

Αυτό κάνει αυτόματα πιο εύκολη τη χρήση της εφαρμογής όταν ο χρήστης αδυνατεί να μιλήσει.

Όλο αυτό το σκεπτικό έχει φανεί να αρέσει στους χρήστες και όχι μόνο στα Voice AI. Η χρήση των Chat Bots έχει γίνει όλο και πιο συχνή από τους χρήστες για να μπορέσουν να πληροφορηθούν για διάφορα πράγματα, όπως την πρόγνωση του καιρού, διαθέσιμα τραπέζια σε εστιατόρια, πτήσεις αεροδρομίων καθώς και το τι κίνηση έχει στο δρόμο. Επίσης όλο και πιο πολλές επιχειρήσεις έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν Chat Bots για την εξυπηρέτηση των πελατών τους.

Όποια εφαρμογή και να παρατηρήσουμε, βλέπουμε πως η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει όλο και πιο πολύ στις ζωές μας. Αυτό κάνει τις εργασίες μας πιο εύκολες και το AI πιο σοφό.