Η Softbank εξαγοράζει την Boston Dynamics από την Google

Θα φέρει το “επόμενο κύμα έξυπνων ρομπότ”
11 Ιουνίου 2017 07:51
Η Softbank εξαγοράζει την Boston Dynamics από την Google

Εδώ και ένα χρόνο η “μαμά” εταιρία της Google, Alphabet, προσπαθεί να πουλήσει την εταιρία ρομποτικής Boston Dynamics και τώρα φαίνεται πως βρήκε αγοραστή στην Άπω Ανατολή. Η ιαπωνική Softbank διαθέτει το δικό της τμήμα ρομποτικής και τώρα με την εξαγορά της Boston Dynamics και όλων των ρομπότ που αναπτύσσει, ο CEO της Softbank, Masayoshi Son, δήλωσε:

Η έξυπνη ρομποτική θα είναι καταλύτης για το επόμενο βήμα της Επανάστασης της Πληροφορίας και ο Marc και η ομάδα του στην Boston Dynamics είναι οι ξεκάθαροι τεχνολογικοί ηγέτες στα ανεπτυγμένα ρομπότ. Είμαι ενθουσιασμένος που τους καλωσορίζουμε στην οικογένεια της Softbank και ανυπομονούμε να τους στηρίξουμε καθώς θα συνεχίσουν να αναπτύσσουν τον τομέα της ρομποτικής και να εξερευνούν εφαρμογές που θα κάνουν τις ζωές μας ευκολότερες, πιο ασφαλείς και πιο γεμάτες.

Ο CEO της Boston Dynamics, Marc Raibert απάντησε:

Είμαστε ενθουσιασμένοι που αποτελούμε μέρος του τολμηρού οράματος της Softbank και της θέσης της να δημιουργεί την επόμενη τεχνολογική επανάσταση και μοιραζόμαστε την πεποίθηση της Softbank πως πρόοδος στην τεχνολογία θα ωφελήσει την ανθρωπότητα.

Λεπτομέρειες για την εξαγορά δεν έγιναν γνωστές. Η Boston Dynamics ξεκίνησε ως spin-off του MIT μέχρι που εξαγοράστηκε από την Google το 2013. Με την αναδιάρθρωση της Google και τη δημιουργία της Alphabet, πέρασε στο X τμήμα της τελευταίας. Η Softbank από την πλευρά της έχει πραγματοποιήσει μεγάλες εξαγορές, με αυτές που ξεχωρίζουν να είναι η Sprint το 2013 και η ARM πέρυσι.