Η νέα έκδοση του browser Tor 7.0

Υπόσχεται μεγαλύτερη ανωνυμία για τους χρήστες του
10 Ιουνίου 2017 13:58
Η νέα έκδοση του browser Tor 7.0

 Ο αγαπητός από τους χρήστες που νοιάζονται για την ανωνυμία τους browser Tor, έφτασε αισίως στην έκδοση 7.0. Μεταξύ των αλλαγών που φέρει η νέα αυτή έκδοση θα βρει κανείς τόσο διορθώσεις, όσο και ένα νέο χαρακτηριστικό που ακούει στο όνομα Sandbox.



Ο προγραμματιστής του Tor, Yawning Angel είπε: "Είναι σαν την αλληγορία του σπηλαίου του Πλάτωνα. Η μόνη πραγματικότητα που αντιλαμβάνεται ο περιηγητής είναι αυτή εντός του sandbox. Δεν του επιτρέπουμε να έχει πρόσβαση και επικοινωνία με τον υπόλοιπο υπολογιστή, με εξαίρεση μέσω του Tor Network". Στην ουσία, τα αρχεία του χρήστη, η πραγματική του IP και MAC διεύθυνση κρύβονται από τον browser, κάνοντας τις πληροφορίες που κάποιος μπορεί να αντλήσει από αυτόν, ελάχιστες έως και μηδαμινές.

Το sandbox είχε παρουσιαστεί τον περασμένο Οκτώβρη αλλά ήταν σε πειραματικό στάδιο και αρκετά ασταθές, πλέον λειτουργεί πρακτικά άψογα τόσο σε Linux όσο και σε macOS υπολογιστές που τρέχουν την έκδοση 10.9 του λειτουργικού της Apple ή και ανώτερη. Αναμένεται η έκδοση των Windows η οποία όμως δε θα λειτουργεί σε "μηχανήματα" που δεν έχουν υποστήριξη για SSE2.