Live η ρύπανση του αέρα στο Google Maps

Το νέο πράσινο έργο της Google
08 Ιουνίου 2017 10:35
Live η ρύπανση του αέρα στο Google Maps

Με το Google Maps να είναι μια από τις πιο πολυχρησιμοποιημένες εφαρμογές στο πλανήτη, η Google δεν σταματά να την εξελίσσει. Πριν καιρό μας σύστησε το Street View, μια επιλογή με την οποία μπορούμε να δούμε οποιοδήποτε χαρτογραφημένο σημείο λες και βρισκόμαστε εκεί αυτοπροσώπως. Μετά από κάποιο διάστημα ακολούθησε το Traffic για να κάνει τις μετακινήσεις μας πιο γρήγορες. Τώρα ήρθε η σειρά του Air Quality.

Στο εκτενές blog post που ανάρτησε η εταιρία, μας εξηγεί πως συνεργάστηκε με την Aclima για να αναπτύξουν ειδικούς σένσορες τους οποίους τοποθέτησαν πάνω στα αυτοκίνητα του street view για να συλλέξουν τα δεδομένα του αέρα.

Κατά την Google αυτό το project θα βοηθήσει πολλούς ανθρώπους. Από επιστήμονες που χρειάζονται τέτοιου είδους δεδομένα μέχρι τον καθημερινό πολίτη που θα τον βοηθήσει να καταλάβει τη ρύπανση που υπάρχει αόρατη τριγύρω του, καθώς η αναπαράσταση είναι πραγματική.  

Το έργο βρίσκεται ακόμα σε πιλοτικό στάδιο αφού προς το παρόν, για τη μόνη περιοχή που μπορούμε να δούμε αυτά τα στοιχεία είναι του Oakland της California. Ωστόσο αναφέρεται πως έχουν συλλεχθεί δεδομένα για πάνω από 70 χιλιάδες μίλια της California τα οποία αναμένονται να δημοσιευθούν σύντομα.