Τι μερίδιο έχει η Samsung στην αγορά των smartphones;

Τα αποτελέσματα του πρώτου τρίμηνου πωλήσεων από την Strategy Analytics
06 Ιουνίου 2017 09:46
Τι μερίδιο έχει η Samsung στην αγορά των smartphones;

Με την αγορά των ηλεκτρονικών συσκευών να κατακλύζεται από brands και εναλλακτικές επιλογές για το αγοραστικό κοινό, κάποια πράγματα παραμένουν σταθερά. Τα σκήπτρα των πωλήσεων δεν βρίσκονται αλλού παρά στα χέρια των δύο γιγάντων του χώρου, Apple και Samsung Electronics.

Με την πλειοψηφία του πλήθους να παραμένει πιστή στης αγοραστικές της συνήθειες οι δύο εταιρίες βρίσκονται στην κορυφή με την Apple να προηγείται στην συνολική αγορά των smartphones ενώ η Samsung που βρίσκεται στη δεύτερη θέση, είναι πρώτη στις πωλήσεις των Android κινητών. Βάσει των στατιστικών που δημοσίευσε η Strategy Analytics στο πρώτο τρίμηνο πωλήσεων του 2017, ο κορεατικός κολοσσός απέσπασε ποσοστό 16.5% επί των συνολικών πωλήσεων, το οποίο είναι πεσμένο σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο πωλήσεων της περσινής χρονιάς. Το ίδιο συμβαίνει και στα συνολικά έσοδα της αγοράς, από τα οποία η Samsung απέσπασε το 12.9%, σε αντίθεση με το 21.9% πέρυσι την ίδια περίοδο.

Οι ειδικοί ρίχνουν τις ευθύνες, αυτής της πτώσης, στην ίδια την εταιρία και τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την αποτυχία του Galaxy Note 7. Ισχυρίζονται πως θα έπρεπε να είχε πάρει ραγδαία μέτρα και να παρουσιάσει ένα καινούριο μοντέλο άμεσα αλλά η διοίκηση αποφάσισε να επαναπαυθεί στα παλαιότερα flagship μοντέλα της, Galaxy S7 και S7 Edge καθώς και στις mid-range σειρές.

Σε αντίθεση με το πρώτο όμως, το δεύτερο τρίμηνο πωλήσεων αναμένεται να έχει ανοδική πορεία για την εταιρία αφού οι καινούριες flagship συσκευές της Galaxy S8 και S8+ έκαναν θεαματικό ντεμπούτο.

Με την γενικότερη προσοχή της αγοράς να επικεντρώνεται σε αυτές τις δύο εταιρίες, η επιβίωση είναι δύσκολη για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες με πολλές εταιρίες να δηλώνουν ζημίες. Ωστόσο, τόσο στις mid-range κατηγορίες αλλά και στα flagship μοντέλα, οι Κινεζικές εταιρίες κάνουν μεγάλο άνοιγμα για να καταφέρουν να αποσπάσουν μέρος της πίτας.