Το HomePod της Apple

Το Amazon Echo και το Google Home μόλις απέκτησαν αντίπαλο
06 Ιουνίου 2017 03:03
Το HomePod της Apple

Εχθές κατά τη διάρκεια του WWDC της Apple για το 2017, ο Tim Cook ανακοίνωσε με την ακόλουθη πρόταση "Θέλουμε να επαναπροσδιορίσουμε την μουσική στο σπίτι", το νέο προϊόν μετά το Apple Watch του 2015.

Λόγος για το HomePod, το επαναστατικό smart ηχείο της εταιρίας, που όπως αναφέρει η ίδια, "είναι απελευθερωμένο από παραμορφώσεις και γνωρίζει το χώρο του". Πρόκειται για μια συσκευή ύψους 17.8cm, καλυμμένη από 3D mesh ύφασμα, εξοπλισμένη με επτά tweeters και επτά μικρόφωνα περιμετρικά του, καθώς και τον αναδομημένο Α8 επεξεργαστή που έχει την δυνατότητα να "αισθανθεί" διάφορα στοιχεία του χώρου που έχουν να κάνουν με τον ήχο (Real-time Acoustic Modeling, Audio beam-forming, MultiChannel echo cancellation).



Επίκεντρο του ηχείου αποτελεί η Siri με τη δυνατότητα να αλληλοεπιδράσει στα ακόλουθα: Μουσική, Νέα, Μετατροπή Μονάδων, Μηνύματα, Ειδοποιήσεις, Podcasts, Μεταφράσεις, Μετοχές, Γενική Γνώση, Καιρός, Κίνηση στο Δρόμο, Αθλητικά και σχετικά με το Σπίτι (βλ. άλλες Smart συσκευές).



Φυσικά δε λείπει η δυνατότητα συγχρονισμού πολλών ίδιων συσκευών σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Η ειδοποιός διαφορά του με τα άλλα προϊόντα του χώρου όμως είναι πως διαφημίζεται ως high-fidelity συσκευή μουσικής αναπαραγωγής.

Η συσκευή θα διατεθεί σε περιορισμένες αγορές ξεκινώντας από την Αμερική το Δεκέμβριο του έτους στα $349.