Η Apple ανανεώνει τη σειρά MacBook Pro

Ανανέωση και για το MacBook
06 Ιουνίου 2017 02:46
Η Apple ανανεώνει τη σειρά MacBook Pro

Στα πλαίσια της φετινής WWDC, η Apple ανακοίνωσε την πολυπόθητη ανανέωση της σειράς MacBook & MacBook Pro. Αν και το σύνηθες αυτής της εκδήλωσης "φωνάζει" software ανακοινώσεις, φέτος οι hardware προσθήκες έκλεψαν τα φώτα.

Πρώτο προϊόν το 12" ιντσών MacBook, το οποίο σύμφωνα με την ανακοίνωση, παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αύξηση επιδόσεων. Έχοντας να δεχτεί κάποια τροποποίηση από τον Απρίλιο του περασμένου έτους, η σειρά που φέρει τα low-power Y-series chips της Intel, έρχεται πλέον εξοπλισμένη με τους έβδομης γενιάς επεξεργαστές Kaby Lake, τον ανασχεδιασμένο μηχανισμό butterfly του πληκτρολογίου των MacBook Pro, καθώς και έναν ταχύτερο SSD.



Η σειρά MacBook Pro από την άλλη, παρά την αλλαγή δεν βλέπει τόσο μεγάλες διαφορές. Το 13" ιντσών μοντέλο έρχεται με διπύρηνο Kaby Lake επεξεργαστή (Intel Core i5/i7) και την Intel Iris Plus ως ενσωματωμένη GPU. Το μεγαλύτερο μοντέλο από την άλλη, έρχεται με τετραπύρηνο Kaby Lake επεξεργαστή, καθώς και με ταχύτερα χρονισμένη AMD κάρτα γραφικών.

Η 7η γενιά των επεξεργαστών της Intel δεν προσφέρει τεράστιες αλλαγές, παρασκευάζεται με έναν ελάχιστα τροποποιημένο τρόπο της μεθόδου των 14nm της εταιρίας. Αποδίδει παραταύτα καλύτερους χρονισμούς στους επεξεργαστές και υποστηρίζει native επιτάχυνση και αποκωδικοποίηση για κάποια είδη 4Κ βίντεο streams.



Τόσο η τιμή του MacBook όσο και του MacBook Pro χωρίς την Touch Bar για τα βασικά μοντέλα, έχει οριστεί στα $1.299 δολάρια, ενώ στα $1.799 και $2.399 κυμαίνεται η τιμή των άλλων αντίστοιχα.