Μετά τα χτυπήματα στο Λονδίνο έρχεται μεγαλύτερος έλεγχος στο internet

“Οι εξτρεμιστές πρέπει να στερηθούν τον online ασφαλή χώρο”
05 Ιουνίου 2017 07:42
Μετά τα χτυπήματα στο Λονδίνο έρχεται μεγαλύτερος έλεγχος στο internet

Για άλλη μια φορά ο κόσμος σοκαρίστηκε από τη βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο. Στο διάγγελμα που πραγματοποίησε η Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Theresa May, κάλεσε για νέους κανονισμούς στη λειτουργία του internet.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε αυτή την ιδεολογία το ασφαλές μέρος που χρειάζεται για να αναπτυχθεί. Ωστόσο αυτό ακριβώς είναι που τους προσφέρει το internet και οι μεγάλες εταιρίες που προσφέρουν υπηρεσίες βασισμένες σε αυτό.

Συνέχισε λέγοντας πως η λειτουργία του internet θα αλλάξει στη Μεγάλη Βρετανία και πως θα έρθει σε διεθνείς συμφωνίες με άλλες χώρες για “να στερήσουμε από τους εξτρεμιστές τον online ασφαλή χώρο”.

Η May προσπαθεί να σφίξει το σκοινί γύρω από το internet από το 2012, όπου ζητούσε από τους παρόχους να κρατούν δεδομένα χρηστών για ένα χρόνο. Το νομοσχέδιο δεν πέρασε, η ίδια συνέχισε να προσπαθεί όμως με παρόμοια νομοθεσία.

Τον περασμένο μήνα, το κόμμα των Συντηρητικών, εκδήλωσε τις προθέσεις του για θέσπιση αυστηρών κανονισμών στο internet, οι οποίοι θα καταπολεμήσουν τον online εξτρεμισμό και θα προστατεύσουν το κοινό από σκληρό και προσβλητικό υλικό και μετά τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις, βρίσκουν εύφορο έδαφος.