Η Bixby καθυστερεί επειδή τα αγγλικά είναι δύσκολα

Τα προβλήματα μιας ψηφιακής βοηθού
03 Ιουνίου 2017 07:38
Η Bixby καθυστερεί επειδή τα αγγλικά είναι δύσκολα

Το Galaxy S8 κυκλοφορεί ήδη από τον Απρίλιο και η υπόσχεση μιας ψηφιακής βοηθού που ακούει στο όνομα Bixby και θα ανταγωνιστεί το Google Assistant, τη Siri και την Cortana, ακόμα να υλοποιηθεί. Η Bixby διατίθεται μεν στο Galaxy S8, αλλά τη φωνή της την έχουμε ακούσει ως τώρα μόνο στα Κορεάτικα. Η Samsung υποσχέθηκε τη διάθεση της Αγγλικής στο τέλος της Άνοιξης, πληροφορίες όμως της Washington Street Journal λένε πως θα καθυστερήσει μερικές εβδομάδες ακόμα.

Ο λόγος είναι πως η Samsung δυσκολεύεται να κάνει την Bixby να καταλάβει τα Αγγλικά στο βαθμό που θα είναι χρήσιμη. Αποτυγχάνει πολλές φορές να αναγνωρίσει συντακτικό και γραμματική, καταλήγοντας σε αποτυχημένες εντολές από το χρήστη. Για μια ψηφιακή βοηθό που υπόσχεται ότι θα προσφέρει αποτελέσματα πιο συγκεκριμένα από τις άλλες βοηθούς, που θα ελέγχει εφαρμογές με τη φωνή και που θα ρυθμίζεται συγκεκριμένα για κάθε εφαρμογή ξεχωριστά, αυτό δεν είναι ενθαρρυντικό.

Το νέο χρονοδιάγραμμα της Samsung για τις φωνητικές εντολές της Bixby στα Αγγλικά είναι για τα τέλη Ιουνίου, αλλά ίσως να περάσουμε και μέσα στον Ιούλιο. Εσείς χρησιμοποιείτε ψηφιακές βοηθούς στα τηλέφωνά σας; Αν έχετε Galaxy S8, πόσες φορές έχετε πατήσει κατά λάθος το αποκλειστικό κουμπί της Bixby;