Αυτό το κολιέ κρατάει τις γυναίκες στην Ινδία ασφαλείς

Αποτρέποντας βιασμούς
03 Ιουνίου 2017 07:22
Αυτό το κολιέ κρατάει τις γυναίκες στην Ινδία ασφαλείς

Μερικά από τα χειρότερα περιστατικά κακοποίησης και ομαδικών βιασμών γυναικών τα έχουμε δει στην Ινδία. Η ασφάλεια των γυναικών είναι πραγματικό πρόβλημα στην πολυπληθή αυτή χώρα και ενώ η κυβέρνηση παίρνει κάποια μέτρα, μια εταιρία από την Σιγκαπούρη προσφέρει μια τεχνολογική βοήθεια σε αυτή τη μάστιγα.

Το κολιέ Ivy της Smartfuture είναι ουσιαστικά ένα κουμπί πανικού και κοστίζει $75. Συνδέεται με το smartphone και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καλέσει κάποιον ή να μεταδώσει την τοποθεσία σε "φύλακες", ενώ καταγράφει και ήχο. Σε πόλεις όπως η Μουμπάι, η εταιρία συνεργάζεται με μη-κυβερνητικές οργανώσεις καθώς και με την αστυνομία για να καθιερώσει το ρόλο του "φύλακα" (Guardians), εθελοντές οι οποίοι θα σπεύσουν προς βοήθεια κάποιας γυναίκας που κινδυνεύει οποιαδήποτε στιγμή μέσα στην πόλη. Αυτό έρχεται μετά από τη θέσπιση της Ινδικής κυβέρνησης για ενσωμάτωση κουμπιού πανικού σε όλα τα τηλέφωνα που πωλούνται στη χώρα.

Το κολιέ έρχεται σε διαφορετικά χρώματα, σχεδιασμένο για την αισθητική των Ινδών, ενώ μπορεί να φορεθεί και στο χέρι. Η μπαταρία του κρατά έξι μήνες.

Tags: