Max-Q: Νέα σχεδιαστική γραμμή laptop από την Nvidia

Τρείς φορές πιο λεπτά, αθόρυβα και αποδοτικά
30 Μαΐου 2017 11:29
Max-Q: Νέα σχεδιαστική γραμμή laptop από την Nvidia

Στα πλαίσια της Computex 2017 η Nvidia ανακοίνωσε την τεχνολογία Max-Q, μια τεχνολογία που επιτρέπει στην ερχόμενη γενιά των laptop με κάρτες γραφικών GeForce GTX 1080, 1070 και 1060 (ξεκινώντας από της 27 Ιουνίου), να είναι πιο λεπτά, ήσυχα και αποδοτικά.



Ο όρος Max-Q αποτελεί ένα κινητήριο κομμάτι της NASA και των προσπαθειών της να στείλει τον άνθρωπο στο διάστημα. Ορίζεται από την μέγιστη τιμή της ατμοσφαιρικής πίεσης όταν έρχεται σε “κόντρα” με τον αεροδυναμικό σχεδιασμό. Εφαρμόζοντας την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία, με εξελιγμένο θερμικό και ηλεκτρικό σχεδιασμό, η εταιρία υπόσχεται έως και 3x λεπτότερα και μέχρι και 3x πιο αποδοτικά gaming laptop εν συγκρίσει με αυτά που κυκλοφορούν τώρα στην αγορά. Με τις τεχνολογίες όπως G-Sync, Game Ready οδηγούς γραφικών, υποστήριξη Virtual Reality και 4K οθόνες να αποτελούν μία σταθερά.

Κάτι τέτοιο γίνεται δυνατό μέσω της αρχιτεκτονικής των καρτών γραφικών της εταιρίας, Pascal. Η GeForce GTX 1080 για παράδειγμα έχει κατασκευαστεί στα 16nm μέσω της τεχνοτροπίας FinFET, όπου σε συνδυασμό με την Max-Q τεχνολογία μπορεί να πετύχει κορυφαία απόδοση με μικρή κατανάλωση.



Ακόμη, η τεχνολογία WhisperMode εγγυάται πως θα μειώνει τον θόρυβο που παράγει το laptop σε φόρτο, κρατώντας παράλληλα το framerate ενός παιχνιδιού σταθερό, βελτιστοποιώντας τις ρυθμίσεις του. 

Οι κατασκευαστές με τους οποίους θα συνεργαστεί, είναι οι ακόλουθοι: Acer, Aftershock, Alienware, ASUS, Clevo, Dream Machine, ECT, Gigabyte, Hasee, HP, LDLC, Lenovo, Machenike, Maingear, Mechrevo, MSI, Multicom, Origin PC, PC Specialist, Sager, Scan, Terrans Force, Tronic'5, και XoticPC.

Τα χαρακτηριστικά, η τιμή  και η διαθεσιμότητα θα διαφέρουν για τον κάθε κατασκευαστή.