Νέα σειρά MateBook από την Huawei

Γνωρίστε τα Matebook X, E και D
24 Μαΐου 2017 14:00
Νέα σειρά MateBook από την Huawei

Η Huawei παρουσίασε στο Βερολίνο τη νέα σειρά ultrabooks της. Πρόκειται για το MateBook X, κομμάτι μιας “τριλογίας” της νέας γενιάς ενός όχι και τόσο επιτυχημένου πρώτου μοντέλου (βλ. Matebook). Όπως δήλωσε ο Ankit Jhaveri, Διευθυντής Στρατηγικής και Πωλήσεων της εταιρίας στο PasteMagazine: “Με την νέα μας σειρά MateBook εστιάζουμε στη σχεδίαση, την απόδοση και την εμπειρία χρήσης…”.

Το MateBook X σχεδιαστικά ακολουθεί μινιμαλιστικές γραμμές πάνω σε ένα unibody πλαίσιο αλουμινίου. Το βάρος του δεν ξεπερνά το ένα κιλό, ενώ σε συνδυασμό με τις διαστάσεις του (286x211x12.5mm) εγγυάται την εύκολη μεταφορά του.

Με ελάχιστα περιθώρια γύρω από την οθόνη καταφέρνει να αγγίζει το 88% αναλογίας οθόνης/σώματος. Φέρει ένα Island-Style πληκτρολόγιο που δείχνει ευρύχωρο και φαντάζει άνετο κατά την πληκτρολόγηση, ενώ κυκλοφορεί σε τρείς διαφορετικές αποχρώσεις εμπνευσμένες από την τάση της εποχής που θέλει τα ονόματα των χρωμάτων τεχνολογικών προϊόντων, πομπώδη και αξιομνημόνευτα: Prestige Gold, Rose Gold και Space Grey.

Το MateBook X όμως δεν ξεχωρίζει μόνο για την εμφάνιση του, αλλά κυρίως για τα χαρακτηριστικά του. Ενσωματώνει οθόνη Corning Gorilla Glass 13” ιντσών, τεχνολογίας IPS και ανάλυσης 2160x1440. Υποστηρίζει το 100% του sRGB χρωματικού φάσματος, έχει αντίθεση 1000:1 και η φωτεινότητα του αγγίζει τα 350nit. Έρχεται εξοπλισμένο με τους 7ης γενιάς Intel Core i5/i7 επεξεργαστές και δίνεται στο χρήστη η δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ 4GB και 8GB LPDDR3 μνήμης, καθώς και 256GB ή 512GB SSD αποθηκευτικού χώρου. Όσον αφορά την GPU, έχουμε να κάνουμε με την ενσωματωμένη Intel HD Graphics 620. Φυσικά και δεν λείπει η δυνατότητα ασύρματης επικοινωνίας IEEE 802.11a/b/g/n/ac στα 2.5 αλλά και τα 5GHz.

Στα των συνδέσεων φέρει 2x USB Type-C που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για φόρτιση όσο και για μεταφορά δεδομένων. Για τους πιο απαιτητικούς η εταιρία προσφέρει το ανανεωμένο και λεπτότερο MateDock 2.0 που παρέχει στον χρήστη 2x USB Type-A, 1x Ethernet και 1x HDMI.

Στα έξτρα του υπάρχουν πιο ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες όπως το Splash-Proof πληκτρολόγιο του και το Fingerprint Scanner που ενσωματώνεται στο Windows Hello των Windows 10 πάνω στο πλήκτρο Power. Ανοίγοντας το θα βρει κανείς να τον περιμένει ένα σύστημα ηχείων Dolby Atmos που διαφέρει από τα υπόλοιπα της αγοράς, καθότι σχεδιάστηκε εξ’ ολοκλήρου (Hardware/Software) από την ίδια την Dolby.

Ακόμη πιο βαθιά, κάτω από το σασί του θα ανακαλύψετε το Fanless μυστικό του, την πατέντα της εταιρίας που ακούει στο όνομα PCM. Αυτό απορροφά τη θερμότητα που παράγεται όταν το σύστημα βρίσκεται σε φόρτο και τη διασκορπίζει σιγά-σιγά όσο αυτό βρίσκεται άεργο.

Πέρα από το Premium αυτό laptop, η εταιρία παρουσίασε άλλα δύο. Το MateBook E που αποτελεί πνευματικό διάδοχο του πρώτου MateBook και δεν ενσωματώνει φυσικό πληκτρολόγιο, ανήκει στην κατηγορία των 2in1. Η εταιρία ακούγοντας το αγοραστικό κοινό της, προχώρησε σε διάφορες τροποποιήσεις. Το μέγεθος ελαττώθηκε ανεπαίσθητα σε 278.8x194.1x6.9mm και ζυγίζει μόλις 640 γραμμάρια χωρίς το πληκτρολόγιο. Tο νέο Keyboard Cover έρχεται εξοπλισμένο με πιο γερό και σταθερό μηχανισμό, backlit φωτισμό και αισθητήρα, τη δυνατότητα περιστροφής έως και 160° και κυκλοφορεί σε δύο χρωματικές αποχρώσεις, αυτήν του σκούρου μπλε και του σκούρου πράσινου. Η 12” ιντσών οθόνη αναβαθμίζεται σε 2K ανάλυση με υποστήριξη έως και 85% του NTSC χρωματικού φάσματος και φωτεινότητα που φτάνει τα 400nits. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει της τελευταία γενιάς Intel Core M3 επεξεργαστές ή ενός i5 με την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών Intel HD Graphics 615. Η επιλογή του i5 επιτάσσει 8GB LPDDR3 μνήμη, ενώ ο χρήστης σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να επιλέξει 4GB. Οι επιλογές στον αποθηκευτικό χώρο είναι εξίσου δύο, 125GB και 256GB SSD. Φέρει και αυτό Fingerprint Scanner και κυκλοφορεί σε δυο χρώματα: Titanium Grey και Champagne.

*Το πληκτρολόγιο περιλαμβάνεται με την αγορά της συσκευής.

Τέλος, το MateBook D είναι ένα κανονικό laptop 15.6” ιντσών, ανάλυσης 1080p, με την δυνατότητα απεικόνισης έως και 45% του NTCS χρωματικού εύρους και φωτεινότητα που δεν ξεπερνά τα 250nits. Ζυγίζει σχεδόν δύο κιλά και μετρά διαστάσεις 358x239x16.9mm. Οι διαφορές του στα τεχνικά χαρακτηριστικά με το X είναι η δυνατότητα επιλογής της dedicated κάρτας γραφικών Nvidia GeForce 940ΜΧ, οι επιλογές έως και 1TB HDD αποθηκευτικού χώρου καθώς και τα 16GB DDR4 μνήμης. Κυκλοφορεί σε τρείς χρωματικές αποχρώσεις, αυτήν του Champagne Gold, Space Grey και Aurora Blue.

Οι τιμές των προϊόντων δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη.

Tags: