Υποστήριξη Daydream VR για το Galaxy S8

HTC και Lenovo ετοιμάζουν τα δικά τους standalone headsets
18 Μαΐου 2017 10:52
Υποστήριξη Daydream VR για το Galaxy S8

Η Google επιβεβαίωσε πως τα Galaxy S8 και S8+ θα λάβουν υποστήριξη Daydream VR αυτό το καλοκαίρι μέσω OTA αναβάθμισης. Η Google εμφανίστηκε ενθουσιασμένη που η Samsung αποφάσισε να κάνει συμβατό το Galaxy S8 με την Daydream πλατφόρμα της, παρόλο που ανταγωνίζεται τη δική της πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας, το Samsung Gear VR.

Επιπλέον ανακοινώθηκε πως και η επόμενη ναυαρχίδα της LG θα υποστηρίζει το Daydream, ωστόσο δεν την κατονόμασε. Λογικά όμως πρόκειται για το LG V30 που αναμένεται στο τρίτο τρίμηνο του έτους.

Συνεχίζοντας τις αποκαλύψεις για το VR, η Google επιβεβαίωσε πως HTC και Lenovo ετοιμάζουν τα δικά τους Daydream VR headsets. Αυτά τα headsets θα υποστηρίζουν μια νέα τεχνολογία με την ονομασία WorldSense, η οποία προσφέρει ανίχνευση της θέσης του headset. Έτσι οι κινήσεις του χρήστη στο χώρο θα καταγράφονται με ακρίβεια στις εφαρμογές και τα παιχνίδια. Μάλιστα, δε χρειάζονται εξωτερικοί αισθητήρες για την ανίχνευση του κεφαλιού.

Δεν υπάρχει ημερομηνία κυκλοφορίας προς το παρόν, αλλά όταν φτάσουν στην αγορά, δε θα χρειάζονται ούτε καλώδια, ούτε smartphone, ούτε PC για να λειτουργήσουν. Όλα όσα χρειάζονται για μια εμπειρία εικονικής πραγματικότητας θα ενσωματώνονται στο ίδιο το headset.