Διαθέσιμη η beta του Android O

Οι developers τρίβουν τα χέρια τους
18 Μαΐου 2017 08:30
Διαθέσιμη η beta του Android O

Φυσικά δεν μπορούσε να λείπει από το Google I/O 2017 το νέο λογισμικό της εταιρίας, το Android O. Το νέο λογισμικό δε βασίζεται σε μεγάλες εμφανισιακές αλλαγές, αλλά επικεντρώνεται στην εμπειρία χρήσης, κάνοντάς την ταχύτερη και ευκολότερη. Με το Fluid Experiences η Google ενσωματώνει εργαλεία με picture-in-picture mode ή προσθέτει τελείες στη θέση των αριθμών πάνω από τα εικονίδια των εφαρμογών με τα Notification Dots.

Η επιλογή κειμένου γίνεται πιο έξυπνη, όπως και η αυτόματη συμπλήρωση φορμών, ενώ με το Tensorflow η εκμάθηση μηχανής γίνεται απευθείας στη συσκευή. Με τα Vitals εξασφαλίζονται γρήγοροι χρόνοι εκκίνησης της ίδιας της συσκευής αλλά και των εφαρμογών, ενώ πολύ δουλειά έχει γίνει και σε αυτά που δε βλέπει ο χρήστης, με έμφαση στην ασφάλεια. Βάρος δίνεται και στην κατανάλωση της μπαταρίας, αποκλείοντας ενεργοβόρες εφαρμογές στο background. Τέλος, το Android O υποστηρίζει πλέον τη γλώσσα προγραμματισμού Kotlin.

Το Android O είναι διαθέσιμο σε beta μορφή χωρίς να έχουν δοθεί πληροφορίες για την τελική ονομασία του, μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.