Android σε όλα τα Audi και Volvo του μέλλοντος

Μεγαλύτερη ενσωμάτωση της Google Assistant
17 Μαΐου 2017 07:24
Android σε όλα τα Audi και Volvo του μέλλοντος

Προς ένα Android λογισμικό για αυτοκίνητα χωρίς τη χρήση του τηλεφώνου προσανατολίζεται η Google και ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Audi και την Volvo. Οι δύο κατασκευαστές θα ενσωματώσουν στα νέα τους μοντέλα infotainment συστήματα που θα “τρέχουν” Android 7.0 Nougat.

Ο χειρισμός θα γίνεται από την κεντρική οθόνη του ταμπλό, ενώ πληροφορίες θα εμφανίζονται και στο κοντέρ, πίσω από το τιμόνι. Η Google Assistant θα ενσωματωθεί πλήρως στο Android Auto και το σύστημα θα έχει πλέον πρόσβαση και έλεγχο σε λειτουργίες όπως η θέρμανση, η θέση του καθίσματος ή των παραθύρων. Η Google τονίζει πως δε θα υπάρξει πρόσβαση σε κρίσιμα συστήματα όπως τα φρένα.

Το νέο Android θα ενσωματωθεί στα μοντέλα της Volvo σε δύο χρόνια, ενώ η Audi θα επιδείξει τη νέα τεχνολογία με το concept του Audi Q8 Sport.

Η Google έχει δηλώσει πάντως πως το CarPlay της Apple θα μπορεί να τρέξει πάνω στο Android σύστημα. Εκπρόσωπος της Volvo το επιβεβαίωσε λέγοντας πως δεν υπάρχει αλλαγή στη λειτουργικότητα του CarPlay ούτε υπάρχει αλλαγή στους συνεργάτες της εταιρίας.