Μετάβαση στο περιεχόμενο

ή
|

Νέος εδώ;

Έχεις λογαριασμό;

Επαναφορά κωδικού

Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε σύνδεσμο επαναφοράς

Θυμάστε τον κωδικό σας;

Εύρεση ονόματος χρήστη

Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε το όνομα χρήστη

Θυμάστε το όνομα χρήστη σας;

Ρωσία και Κίνα επηρεάστηκαν περισσότερο από το WannaCry

Λόγω πειρατικών Windows

Αλέξανδρος Καρατζάς
Αλέξανδρος Καρατζάς

Αποθήκευση σε λίστα

Δεν υπάρχουν λίστες ακόμα

0/10 λίστες

Αποθήκευση σε λίστα

Δεν υπάρχουν λίστες ακόμα

0/10 λίστες

Ρωσία και Κίνα επηρεάστηκαν περισσότερο από το WannaCry

Σύμφωνα με την εταιρία κυβερνοασφάλειας F-Secure, η χώρες που επηρεάστηκαν περισσότερο από το ransomware WannaCry ήταν η Ρωσία και η Κίνα. Όχι τόσο οι κυβερνητικές δομές, καθώς αυτές στην πλειοψηφία τους λειτουργούν με άλλο λογισμικό, όσο οι απλοί χρήστες και οι επιχειρήσεις μιας και τα πειρατικά Windows είναι κάτι σύνηθες σε αυτές τις χώρες. Οι πειρατικές εκδόσεις δεν μπορούν να εγκαταστήσουν αυτόματα τα patch που κυκλοφόρησε η Microsoft για να προστατεύσει τους πελάτες της, οπότε υπολογιστές με παράνομο software συνέχισαν να είναι εκτεθειμένοι στην απειλή.

Σε μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε πέρυσι από την The Software Alliance, το 70% των Κινέζων χρηστών έχουν πειρατικό λογισμικό, με τη Ρωσία να ακολουθεί με 64% και την τριάδα να συμπληρώνει η Ινδία με 58%.

Advertisement

Στην Κίνα περίπου 40.000 επιχειρήσεις και οργανισμοί επηρεάστηκαν, μεταξύ τους αστυνομικά τμήματα και ο γίγαντας των πετρελαίων, PetroChina. Για την αντιμετώπιση του WannaCry μάλιστα επιστρατεύτηκε η Qihoo 360, μια υπηρεσία που υποστηρίζει στην Κίνα παλιά και πειρατικά Windows.

Ακολουθήστε το Unboxholics στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για τεχνολογία, videogames, ταινίες και σειρές. Ακολουθήστε το Unboxholics σε Facebook, Twitter, Instagram, Spotify και TikTok.