Ρωσία και Κίνα επηρεάστηκαν περισσότερο από το WannaCry

Λόγω πειρατικών Windows
17 Μαΐου 2017 07:06
Ρωσία και Κίνα επηρεάστηκαν περισσότερο από το WannaCry

Σύμφωνα με την εταιρία κυβερνοασφάλειας F-Secure, η χώρες που επηρεάστηκαν περισσότερο από το ransomware WannaCry ήταν η Ρωσία και η Κίνα. Όχι τόσο οι κυβερνητικές δομές, καθώς αυτές στην πλειοψηφία τους λειτουργούν με άλλο λογισμικό, όσο οι απλοί χρήστες και οι επιχειρήσεις μιας και τα πειρατικά Windows είναι κάτι σύνηθες σε αυτές τις χώρες. Οι πειρατικές εκδόσεις δεν μπορούν να εγκαταστήσουν αυτόματα τα patch που κυκλοφόρησε η Microsoft για να προστατεύσει τους πελάτες της, οπότε υπολογιστές με παράνομο software συνέχισαν να είναι εκτεθειμένοι στην απειλή.

Σε μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε πέρυσι από την The Software Alliance, το 70% των Κινέζων χρηστών έχουν πειρατικό λογισμικό, με τη Ρωσία να ακολουθεί με 64% και την τριάδα να συμπληρώνει η Ινδία με 58%.

Στην Κίνα περίπου 40.000 επιχειρήσεις και οργανισμοί επηρεάστηκαν, μεταξύ τους αστυνομικά τμήματα και ο γίγαντας των πετρελαίων, PetroChina. Για την αντιμετώπιση του WannaCry μάλιστα επιστρατεύτηκε η Qihoo 360, μια υπηρεσία που υποστηρίζει στην Κίνα παλιά και πειρατικά Windows.