Τηλέφωνα που φορτίζουν σε 5 λεπτά θα έχουμε την επόμενη χρονιά

Αισιόδοξη η Ισραηλινή StoreDot
13 Μαΐου 2017 09:01
Τηλέφωνα που φορτίζουν σε 5 λεπτά θα έχουμε την επόμενη χρονιά

Μια νέα έννοια στο fast charge θέλει να δώσει η Ισραηλινή StoreDot, η οποία παρουσίασε στη CES του 2015 μια νέα τεχνολογία με την οποία τα smartphones φορτίζουν μέσα σε μόλις 5 λεπτά. Τώρα, ο CEO της εταιρίας, Doron Myersdorf, δήλωσε στο BBC πως η τεχνολογία αυτή θα είναι έτοιμη να γίνει mainstream και να μπει στην παραγωγή μέχρι το 2018, χωρίς να αποκαλύπτει όμως ποιοι κατασκευαστές συνεργάζονται μαζί του.

Συγκεκριμένα, αποκάλυψε πως η τεχνολογία δοκιμάζεται από δύο κατασκευαστές μπαταριών στην Ασία και πως μια μαζική παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει στο πρώτο τρίμηνο του 2018.

Ωστόσο ο τεχνολογικός αναλυτής της CCS Insight, Ben Wood, παρέμεινε σκεπτικός, επισημαίνοντας τους κινδύνους που έρχονται με τη λήψη ρίσκων στην τεχνολογία της μπαταρίας. Τόνισε όμως πως αυτός που θα καταφέρει να προσφέρει τη λύση στο “πρόβλημα των μπαταριών” θα φέρει την επανάσταση στις ηλεκτρονικές συσκευές.

Η StoreDot επέδειξε σε ένα tech show στο Βερολίνο αυτή τη βδομάδα και μια μπαταρία ηλεκτρικού αυτοκινήτου που φορτίζει σε 5 λεπτά και προσφέρει αυτονομία 480 χιλιομέτρων.