Το fast charging του Galaxy S8 δε λειτουργεί όταν η οθόνη είναι αναμμένη

Μια διευκρίνιση για τους κατόχους
13 Μαΐου 2017 07:55
Το fast charging του Galaxy S8 δε λειτουργεί όταν η οθόνη είναι αναμμένη

Το Galaxy S8 έρχεται και αυτό με fast charging τεχνολογία όπως και οι προκάτοχοί του. Ωστόσο, η γρήγορη φόρτιση δε λειτουργεί όταν η οθόνη είναι αναμμένη και πραγματοποιείται μόνο όταν η οθόνη είναι σβηστή. Αυτό σημαίνει πως δεν μπορείτε να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο αν θέλετε να φορτίσει γρήγορα.

Να τονίσουμε πως δεν πρόκειται για κάποιο πρόβλημα της συσκευής, απλά έτσι λειτουργούν τα fast charge που βασίζονται στον επεξεργαστή για τη γρήγορη φόρτιση και έτσι λειτουργούσαν και τα προηγούμενα μοντέλα όπως το Galaxy S7 και το Galaxy S6. Η φόρτιση θα συνεχίζεται με κανονικούς ρυθμούς όσο χρησιμοποιείτε τη συσκευή και θα αλλάξει αυτόματα σε fast όταν κλείσει η οθόνη. Συμβατική φόρτιση πραγματοποιείται επίσης όταν η συσκευή είναι απενεργοποιημένη.

Σύμφωνα με τα tests του Phandroid, το fast charging χρειάζεται 1 ώρα και 37 λεπτά για να φορτίσει πλήρως τη συσκευή, ενώ με συμβατική φόρτιση ή/και την οθόνη αναμμένη χρειάζεται σχεδόν το διπλάσιο με 2 ώρες και 51 λεπτά.

Να σημειώσουμε πως υπάρχουν τεχνολογίες για γρήγορη φόρτιση που δε βασίζονται στον επεξεργαστή, όπως το Dash Charge της OnePlus, το οποίο είναι και η ταχύτερη γρήγορη φόρτιση στην αγορά σήμερα, χωρίς μάλιστα να ανεβάζει τη θερμοκρασία της συσκευής.