Metropolis: Η τεχνητή νοημοσύνη της NVIDIA που θα ελέγχει ολόκληρες πόλεις

Ένας κόσμος βγαλμένος από τη σειρά Person of Interest
12 Μαΐου 2017 07:38
Metropolis: Η τεχνητή νοημοσύνη της NVIDIA που θα ελέγχει ολόκληρες πόλεις

Η νέα πλατφόρμα ανάλυσης video της NVIDIA ονομάζεται Metropolis και σκοπό έχει να ελέγχει και να διαχειρίζεται ολόκληρες πόλεις μέσω τεχνητής νοημοσύνης. Σύμφωνα με την NVIDIA υπάρχουν εκατοντάδες εκατομμύρια κάμερες παρακολούθησης σε όλο τον κόσμο, με το νούμερο να προβλέπεται πως θα φτάσει το 1 δισεκατομμύριο μέχρι το 2020. Το νούμερο δεν είναι πλέον διαχειρίσιμο από τους ανθρώπους λόγω του όγκου των δεδομένων και η πλειοψηφία των videos αποθηκεύεται για μετέπειτα χρήση. Η πλατφόρμα της NVIDIA θα μπορέσει μέσω τεχνητής νοημοσύνης να παρέχει παρακολούθηση και ανάλυση σε πραγματικό χρόνο.

Το πλεονέκτημα του GPU deep learning είναι πως τα δεδομένα μπορούν να αναλυθούν γρήγορα και με ακρίβεια για να δώσουν πιο σωστά συμπεράσματα.

Σε μια πόλη όπου λειτουργούν συστήματα παρακολούθησης με τεχνητή νοημοσύνη, θα μπορούσαν να εντοπιστούν άμεσα άνθρωποι που εξαφανίστηκαν, να ειδοποιηθούν εγκαίρως κάτοικοι για επείγοντα περιστατικά, να ειδοποιηθεί η αστυνομία για παρανομίες που εξελίσσονται σε πραγματικό χρόνο ή ακόμα να ρυθμιστεί το κυκλοφοριακό της πόλης. Από την άλλη θα έχει ο καθένας το άγρυπνο μάτι του Μεγάλου Αδερφού διαρκώς στραμμένο πάνω του. Το αύριο που έρχεται μπορεί να είναι εντυπωσιακό και τρομακτικό ταυτόχρονα.