Και η Samsung χρησιμοποιεί διαφορετικού τύπου μνήμες στο Galaxy S8

Αφαιρεί σιωπηλά το “UFS 2.1” χαρακτηρισμό στον αποθηκευτικό χώρο
08 Μαΐου 2017 07:17
Και η Samsung χρησιμοποιεί διαφορετικού τύπου μνήμες στο Galaxy S8

Από την πρώτη μέρα που τα Galaxy S8 και S8+ έγιναν διαθέσιμα, η Samsung διαφήμιζε τον ταχύτατο τύπο μνήμης που χρησιμοποιεί στον αποθηκευτικό χώρο, το UFS 2.1. Αν κάποιος επισκεφτεί όμως τώρα την επίσημη σελίδα της Samsung θα διαπιστώσει πως δεν υπάρχει πλέον αναφορά στον τύπο του αποθηκευτικού χώρου παρά μόνο στη χωρητικότητά της.

Όπως αναφέρουν οι XDA Developers, η Samsung φαίνεται πως χρησιμοποιεί μαζί με τα UFS 2.1 chips και τα UFS 2.0 προηγούμενης γενιάς της Toshiba σε κάποιες αγορές, τα οποία είναι προφανώς πιο αργά από τα UFS 2.1. Τα UFS 2.1 chips φτάνουν τα 800MB/s read ενώ τα UFS 2.0 κυμαίνονται στα 500MB/s.

Η διαφορά είναι πολύ μικρή για να παρατηρηθεί από το χρήστη σε καθημερινή χρήση, δεν αλλάζει όμως το γεγονός πως η Samsung επέλεξε να “χώσει κάτω από το χαλί” αυτή τη μικρή διαφορά, χωρίς να έχει μάθει τίποτα από το πάθημα της Huawei.

Από τα μέχρι τώρα δεδομένα των XDA developers, τα S8 και S8+ με τον Exynos επεξεργαστή φαίνεται να διαθέτουν το UFS 2.1, ενώ το UFS 2.0 εντοπίζεται ως τώρα σε S8 μοντέλα με Snapdragon επεξεργαστή.