Η Γερμανία προειδοποιεί τη Ρωσία για τυχόν hacking στις εκλογές της

Δια στόματος του επικεφαλής πληροφοριών
07 Μαΐου 2017 07:29
Η Γερμανία προειδοποιεί τη Ρωσία για τυχόν hacking στις εκλογές της

Ο Hans-Georg Maasen, πρόεδρος της υπηρεσίας BfV, της υπηρεσίας εσωτερικών πληροφοριών της Γερμανίας, αναγνώρισε ως Ρώσους τους hackers που έπληξαν τη Βουλή της χώρας και προειδοποίησε τη Ρωσία να μη χρησιμοποιήσει τα τεράστια ποσά δεδομένων που κλάπηκαν κατά το hacking στις επερχόμενες εθνικές εκλογές το Σεπτέμβριο.

Αναγνωρίζουμε αυτό το χτύπημα ως μια εκστρατεία που κατευθύνθηκε από τη Ρωσία. Οι Ρώσοι ομόλογοί μας προσπαθούν να παράγουν πληροφορίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για παραπληροφόρηση ή για να επηρεάσουν επιχειρήσεις. Το αν θα το κάνουν ή όχι είναι μια πολιτική απόφαση…η οποία υποθέτω θα παρθεί στο Κρεμλίνο.

Ο Maasen τόνισε επίσης πως η Γερμανία παίρνει πολλαπλά μέτρα για να θωρακιστεί ενάντια στο hacking, όχι μόνο ενισχύοντας τις εθνικές κυβερνο-άμυνες αλλά διερευνώντας και τη νομιμότητα της ανταπόδοσης των χτυπημάτων.

Πιστεύουμε πως είναι απαραίτητο να είμαστε σε θέση να σβήσουμε απομακρυσμένα αυτούς τους servers αν οι πάροχοι και οι ιδιοκτήτες των servers δεν είναι έτοιμοι να διασφαλίσουν πως δε χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση επιθέσεων.