Θύμα hacking ο ένας εκ των δύο υποψηφίων των γαλλικών Προεδρικών εκλογών

Σας θυμίζει κάτι;
06 Μαΐου 2017 13:04
Θύμα hacking ο ένας εκ των δύο υποψηφίων των γαλλικών Προεδρικών εκλογών

Ώρες πριν το δεύτερο και τελικό γύρο των Προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, ο υποψήφιος Emmanuel Macron έπεσε θύμα hacking με αρκετά emails του να διαρρέουν στο internet. Το website του ίδιου, En Marche! επιβεβαίωσε το hack και τόνισε πως μαζί με τα αυθεντικά emails έχουν διαρρεύσει και μερικά ψευδή με σκοπό να μπερδέψουν το κοινό. Η όλη διαρροή καθώς και η ανακοίνωση του En Marche! έγινε μόλις η Γαλλία μπήκε σε “σιωπηλή περίοδο”, το χρονικό διάστημα δηλαδή όπου απαγορεύεται από το νόμο οποιαδήποτε εκπομπή “προεκλογικής προπαγάνδας” είτε από πολιτικούς, είτε από δημοσιογράφους, είτε ακόμα και από απλούς πολίτες, μέχρι τις εκλογές της Κυριακής.

Σύμφωνα με το Reuters διέρρευσαν 9GB δεδομένων από emails. Με τη “σιωπηλή περίοδο” σε ισχύ, κανείς δεν μπορεί να ξέρει την έκταση και τις επιπτώσεις του hacking, θυμίζει όμως έντονα την προεκλογική περίοδο των ΗΠΑ.

Η επιτροπή των Προεδρικών εκλογών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως θα ερευνήσει το θέμα, ενώ υπενθυμίζει στα media πως η δημοσιοποίηση πληροφοριών πριν τις εκλογές μπορεί να επισύρει ποινικές κατηγορίες.