Οι φήμες του iPhone 8 έπληξαν τις πωλήσεις του iPhone 7

Το παραδέχεται ο Tim Cook
05 Μαΐου 2017 08:56
Οι φήμες του iPhone 8 έπληξαν τις πωλήσεις του iPhone 7

Η Apple, αν και κατάφερε να αυξήσει τα έσοδα και τα κέρδη αυτό το τρίμηνο σε σχέση με πέρυσι, στις πωλήσεις iPhone σημείωσε μια μικρή πτώση, στα 50.7 εκατομμύρια iPhones, ενώ την ίδια περίοδο πέρυσι είχε σημειώσει 51.9 εκατομμύρια. Και εφόσον οι πωλήσεις iPhone θεωρούνται βαρόμετρο για την οικονομική ευρωστία της εταιρίας, σε ερώτηση επί του θέματος στην ενημέρωση επενδυτών, ο Tim Cook ισχυρίστηκε πως οι φήμες γύρω από το πολυαναμενόμενο iPhone 8 ήταν υπεύθυνες για την “παύση” των πωλήσεων αυτό το τρίμηνο. Σχετικά με μια έρευνα που βρήκε την πρόθεση αγοράς iPhone σε χαμηλό εννιαετίας, ο Cook σχολίασε:

Έριξα μόνο μια ματιά, δεν είχα χρόνο να το μελετήσω, αλλά γενικά βλέπουμε μια παύση των αγορών iPhone, η οποία προέρχεται από τις πιο πρόωρες και πολύ πιο συχνές αναφορές σχετικά με μελλοντικά iPhones. Αυτό σίγουρα συμβαίνει και ίσως να ευθύνεται για την κατάσταση. Δεν ξέρω, αλλά θα το ερευνήσουμε  με πλήρη διαφάνεια.

Ουσιαστικά ο Cook λέει πως το ενδιαφέρον του κόσμου για το iPhone 8 είναι τόσο μεγάλο που συγκρατείται και δεν αγοράζει νέο iPhone μέχρι να δει τι θα προσφέρει η εταιρία φέτος. Αν οι φήμες είναι αληθινές, θα δούμε ένα iPhone 8 με την OLED οθόνη να καταλαμβάνει όλο το μπροστινό μέρος και το Touch ID ενσωματωμένο μέσα της. Επίσης αναμένουμε αδιαβροχοποίηση, καλύτερη μπαταρία, ασύρματη φόρτιση και υποστήριξη επαυξημένης πραγματικότητας.