Την έγκριση του κόμματος θα χρειάζεται κάθε media στην Κίνα

Ανακοίνωση και για δική της Wikipedia
03 Μαΐου 2017 07:12
Την έγκριση του κόμματος θα χρειάζεται κάθε media στην Κίνα

Η Κίνα αυξάνει τον έλεγχό της στο online περιεχόμενο στη χώρα και με νέους περιορισμούς από την Cyberspace Administration of China (CAC), ορίζει ποια πρακτορεία ειδήσεων θα πάρουν την άδεια να μοιράζονται νέα στις online πλατφόρμες. Μάλιστα, οι εκδότες των πρακτορείων θα πρέπει να έχουν εγκριθεί από την εθνική ή τοπική υπηρεσία internet της κυβέρνησης.

Οι αλλαγές θα λάβουν χώρα από την 1η Ιουνίου, ημερομηνία μετά την οποία κάθε blog, website, forum, μηχανή αναζήτησης ή εφαρμογή μηνυμάτων θα πρέπει να έχει εγκριθεί από την κυβέρνηση αν θέλει να συνεχίσει τη λειτουργία της στην Κίνα. Οι νέοι κανονισμοί θα υποστηριχτούν αναγκαστικά και από τους παρόχους.

Μάλιστα η Κίνα σκοπεύει να δημιουργήσει τη δική της Wikipedia μέχρι το 2018, με την ονομασία Chinese Encyclopedia. Προς αυτό το σκοπό θα εργαστούν 20.000 άνθρωποι για να δοθεί ένα site έτοιμο με 300.000 καταχωρήσεις. Υπεύθυνος αυτού του κολοσσιαίου έργου θα είναι ο Yang Muzhi ο οποίος περιγράφει το νέο site ως το Σινικό Τείχος της κουλτούρας, ενώ τονίζει πως δεν έχει σκοπό να μοιάσει στο Wikipedia αλλά να το ξεπεράσει.

Έχουμε τη μεγαλύτερη, ποιοτικότερη ομάδα συγγραφέων στον κόσμο. Στόχος μας δεν είναι να το φτάσουμε, αλλά να το προσπεράσουμε.