Μετάβαση στο περιεχόμενο

ή
|

Νέος εδώ;

Έχεις λογαριασμό;

Επαναφορά κωδικού

Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε σύνδεσμο επαναφοράς

Θυμάστε τον κωδικό σας;

Εύρεση ονόματος χρήστη

Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε το όνομα χρήστη

Θυμάστε το όνομα χρήστη σας;

Το OSX/Dok είναι το πρώτο "μεγάλο" malware για Apple χρήστες

Τι πρέπει να προσέξετε

Αλέξανδρος Καρατζάς
Αλέξανδρος Καρατζάς

Αποθήκευση σε λίστα

Δεν υπάρχουν λίστες ακόμα

0/10 λίστες

Αποθήκευση σε λίστα

Δεν υπάρχουν λίστες ακόμα

0/10 λίστες

Το OSX/Dok είναι το πρώτο

Τα Windows είναι ο μεγαλύτερος στόχος των προγραμματιστών malware λόγω μεριδίου αγοράς, ωστόσο η άνοδος των Mac χρηστών τα τελευταία χρόνια έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον τους. Το νέο malware OSX/Dok είναι η πιο πρόσφατη απειλή λοιπόν και οι ερευνητές το χαρακτηρίζουν ως το πρώτο “μεγάλης κλίμακας” trojan για το OSX.

Το malware εξαπλώνεται μέσω παραπλανητικών emails, τα οποία ξεγελούν τους χρήστες για να ανοίξουν ένα ZIP αρχείο. Έτσι το malware αποκτά πρόσβαση στο σύστημα, με τους επιτιθέμενους να υποκλέπτουν τις κινήσεις του ανυποψίαστου χρήστη στο internet και όλες τις επικοινωνίες του, συμπεριλαμβανομένων κρυπτογραφημένων επικοινωνιών SSL, ενώ όταν τελειώσουν μπορούν να αφαιρέσουν απομακρυσμένα το malware. Το Mac Dok διαθέτει ψευδή πιστοποιητικά για να περάσει από την Gatekeeper πιστοποίηση της Apple, ενώ δεν ανιχνεύεται από το VirusTotal. Οπότε, ακόμα και οι Mac χρήστες θα πρέπει να προσέχουν από εδώ και πέρα το άνοιγμα ZIP αρχείων από άγνωστες πηγές, ειδικά στην Ευρώπη, μιας και εδώ παρουσιάζονται τα περισσότερα κρούσματα.

Advertisement

Ακολουθήστε το Unboxholics στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για τεχνολογία, videogames, ταινίες και σειρές. Ακολουθήστε το Unboxholics σε Facebook, Twitter, Instagram, Spotify και TikTok.

Hub

Apple

Apple

Δες περισσότερα