Νέα chat εφαρμογή της Samsung για ανθρώπους με δυσκολίες έκφρασης

Μεταφράζει κείμενο σε emoji για αφασικούς ασθενείς
27 Απριλίου 2017 08:33
Νέα chat εφαρμογή της Samsung για ανθρώπους με δυσκολίες έκφρασης

Πολλές φορές η γλώσσα γίνεται εμπόδιο στην επικοινωνία ανθρώπων με ιδιαίτερες ανάγκες. Τα emojis έχουν το δικό τους τρόπο να μεταφέρουν συναισθήματα και σκέψεις και θεωρούνται ιδανικά για όσους δυσκολεύονται να κατανοήσουν γραπτό κείμενο, ενώ μελέτες προβλέπουν πως σε λίγα χρόνια θα γίνουν μια παγκόσμια οπτική γλώσσα. Για να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους και συγκεκριμένα αυτούς που πάσχουν από αφασία, η Samsung δημιούργησε μια νέα emoji chat εφαρμογή, την Wemogee.

Οι αφασικοί ασθενείς δυσκολεύονται να διαβάσουν, να γράψουν και να μιλήσουν. Η Wemogee μπορεί να μεταφράσει γραπτές εκφράσεις σε αλληλουχία emojis, επιτρέποντας στο περιεχόμενο της συζήτησης να γίνει κατανοητό. Για παράδειγμα η ερώτηση “Πώς είσαι;” μεταφράζεται σε μια χαμογελαστή φατσούλα, ένα χέρι που συμβολίζει το "okay" και ένα ερωτηματικό στη σειρά. Οι αφασικοί ασθενείς θα μπορούν να επιλέγουν emojis για να απαντήσουν, τα οποία έπειτα θα μεταφράζονται σε λέξεις μέσω της εφαρμογής.

Η Samsung για το Wemogee συνεργάστηκε με καθηγητές και νευροχειρουργούς από το Πανεπιστήμιο του Μιλάνο, δημιουργώντας 140 εκφράσεις-κλειδιά. Η εφαρμογή είναι ήδη διαθέσιμη στο Google Play και μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ,  ενώ σύντομα θα έρθουν και οι εκδόσεις σε iOS και Samsung Galaxy App. Με λίγη εκπαίδευση, σύντομα θα έχετε ένα μοναδικό μέσο επικοινωνίας με τους αγαπημένους σας, επικοινωνία που μέχρι τώρα την είχατε στερηθεί.