Samsung και Amazon ανακοινώνουν το δικό τους HDR10 standard

Για να μπερδέψουν ακόμα περισσότερο τους καταναλωτές
27 Απριλίου 2017 08:12
Samsung και Amazon ανακοινώνουν το δικό τους HDR10 standard

Σαν να μην έφταναν τα τέσσερα διαφορετικά standards στο HDR (High Dynamic Range) με το Dolby Vision, το HDR10, το HLG και το Advanced HDR, η Samsung σε συνεργασία με την Amazon προσθέτουν ακόμα ένα. Το HDR10+ όπως το ονόμασαν είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του HDR10 και έρχεται με ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται Dynamic Tone Mapping, το οποίο χρησιμοποιεί δυναμικά τα metadata για να παράγει βελτιωμένη αντίθεση και χρώματα στις τηλεοράσεις.

Το υπάρχον πρότυπο HDR10 βασίζεται σε σταθερά metadata που δεν αλλάζουν κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής, παρόλο που διαφορετικές σκηνές έχουν διαφορετικά επίπεδα φωτεινότητας. Με τα δυναμικά metadata του HDR10+, η φωτεινότητα της σκηνής θα ρυθμίζεται δυναμικά για κάθε καρέ της σκηνής.

Όλες οι UHD TVs του 2017 της Samsung θα υποστηρίζουν το HDR10+, ενώ οι UHD TVs του 2016 θα πάρουν την αναβάθμιση στο δεύτερο μισό του τρέχοντος έτους. Η Amazon θα διαθέσει περιεχόμενο συμβατό με το νέο πρότυπο μέσω της streaming υπηρεσίας της, Amazon Video. Να σημειώσουμε τέλος πως η υποστήριξη HDR10+ έρχεται ενσωματωμένη με το x265 High Efficiency Video Coding (HEVC).