Φήμη: Νέοι επεξεργαστές από την Intel το καλοκαίρι

Τρέχει και δε φτάνει στον απόηχο των Ryzen
25 Απριλίου 2017 16:59
Φήμη: Νέοι επεξεργαστές από την Intel το καλοκαίρι

Η AMD φαίνεται πως έχει φέρει τον ανταγωνισμό και την πίεση στο κατώφλι της Intel, αφού νέες φήμες θέλουν την εταιρία να επιταχύνει κατά τρεις μήνες τα πλάνα της.

Συγκεκριμένα, το Digitimes και το VideoCardz αναφέρουν πως η Intel θα αποκαλύψει στην επερχόμενη Computex 2017 την Basin Falls πλατφόρμα της που θα φιλοξενεί τους Skylake-X και Kaby Lake-X επεξεργαστές, αξιοποιώντας το νέο X299 chipset. Η Computex θα λάβει χώρα στην Ταϊπέι τον Μάιο και θα φιλοξενήσει την ανακοίνωση των νέων προϊόντων της εταιρίας, τα οποία θα γίνουν διαθέσιμα στους καταναλωτές λίγο αργότερα, στις 26 Ιουνίου.

Η Basin Falls X-Series είναι η HEDT πλατφόρμα της Intel και έχει σκοπό να ανταγωνιστεί την αντίστοιχη X399 Ryzen HEDT πλατφόρμα της AMD που αναμένεται αργότερα μέσα στο έτος. Θα περιλαμβάνει Kaby Lake-X επεξεργαστές με τέσσερις πυρήνες και TDP 112W και Skylake-X επεξεργαστές με TDP 140W και με 6, 8 ή 10 πυρήνες. Μάλιστα, τον Αύγουστο θα ακολουθήσει ένα high-end μοντέλο με 12 πυρήνες. Από την άλλη, η AMD αναμένεται να φέρει στην αγορά έναν Ryzen επεξεργαστή με 16 πυρήνες για την X399 πλατφόρμα της.

Ωστόσο, η Intel έχει αλλάξει τα πλάνα της και για τους Coffee Lake επεξεργαστές που θα είναι κατασκευασμένοι στα 14nm. Αντί για τον Ιανουάριο του 2018, η ίδια πηγή σημειώνει πως η εταιρία θα φέρει στην αγορά τους εν λόγω CPUs τον Αύγουστο του 2017. Αρχικά θα κυκλοφορήσουν διάφορα Core i3, i5 και i7 μοντέλα, μαζί με το Z370 Chipset το καλοκαίρι, με τα H370, B360 και H310 chipsets να ακολουθούν στο τέλος του έτους με ακόμη περισσότερους CPUs.

Η Intel αναφέρεται πως ξόδεψε 100 εκατομμύρια δολάρια για τον απαραίτητο κατασκευαστικό εξοπλισμό που θα επέτρεπε την επιτάχυνση των χρονοδιαγραμμάτων της.

Για την ώρα, όλες οι παραπάνω πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα και παραμένουν απλώς φήμες. Ωστόσο, λένε πως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, όποτε μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com για όλες τις νεότερες εξελίξεις σχετικά με τις κινήσεις της Intel και της AMD.